Volharding – Erp (0-1) 2-3

Gepubliceerd op 06 september 2015

VIERLINGSBEEK – Volharding beleefde vanmiddag een valse start van de nieuwe voetbaljaargang. In eigen huis ging de seizoensouverture tegen Erp -degradant uit de eerste klasse- onnodig met 2-3 verloren.

Pepijn van Geenen (10) heeft zojuist 1-1 gemaakt en is op weg naar aangever Sam Litjens (Foto: Paul Stiphout)Na een prima voorbereiding werd er het nodige verwacht van de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen. Zonder de afwezige Rob Branje (hij ontbrak vanwege verplichting op het werk, red.), maar met een uitstekend centraal duo Bram Jacobs en nieuweling Wouter Evers leek er voor rust ook geen vuiltje aan de lucht voor de roodwitten. Al na elf minuten had Tim Brouwer de gastheren op voorsprong moeten zetten, maar de aanvaller verprutste een afgemeten voorzet van een andere nieuwkomer Dennis Teunissen. Teunissen zelf schoot na twintig minuten snoeihard voorlangs na een fraaie indraaiende vrije trap van Mark Blenckers. Volharding stond goed en gaf niets weg, tot drie minuten voor rust. Toon Barten teisterde de vuisten van Volharding-doelman Job Vullings, maar de rebound belandde voor de voeten van Dieuwe van der Heijden en die schoot knap raak: 0-1. De wedstrijd stond daarmee enigszins op zijn kop, want het rommelig en onrustig spelende Erp was optisch duidelijk de mindere ploeg.

Van der Coelen greep in de rust in en verving Tim Brouwer voor Sam Litjens. Al bij zijn eerste balcontact verscheen Litjens –na een steekbal van Bram Jacobs- alleen voor Erp-goalie Kevin van de Laar, maar zijn inzet was te slap. In de 53e minuut verzuimde de bezoekers een foute inspeelbal van Job Vullings af te straffen. Na een klein uur spelen ontdeed de goed invallende Litjens zich van een tegenstander en vond Pepijn van Geenen (Volharding’s topscorer van vorig seizoen met tien goals, red.) bij de eerste paal: 1-1. Even later volleerde opnieuw Litjens over. Volharding leek terug in de wedstrijd, maar even zo snel moest men echter weer in de achtervolging. Aan de linkerkant glipte Dieuwe van der Heijden tussen drie Volharding-verdedigers door en mikte via de binnenkant van de rechterpaal raak: 1-2. De Vierlingsbekenaren kwamen deze klap niet meer te boven en gevoetbald werd er nauwelijks nog. In de 83e minuut verhoogde rechtsback Marcel Claasse met een zondagsschot via de onderkant van de lat de score tot 1-3. Dat Pepijn van Geenen er ver in blessuretijd met zijn tweede treffer van de middag nog 2-3 van maakte, was uiteindelijk louter voor de statistieken.

Karakteristieken

scheidsrechter: Patrick Willems (Venray)

42e min. 0-1  Dieuwe van der Heijden

58e min. 1-1  Pepijn van Geenen