Volharding en Sambeek versterken samenwerking

Gepubliceerd op 26 mei 2017

Gedurende de afgelopen jaren, hebben de voetbalverenigingen Volharding en Sambeek altijd een prettige samenwerking gekend. Voor de toekomst voorzien wij nog meer mogelijkheden om deze samenwerking te versterken, om op die manier een win-win situatie te creëren.

Voor bijna elke voetbalvereniging is het elk jaar moeilijk om een goede teamindeling te maken. Voor optimaal spelplezier van de leden is het belangrijk om te kijken naar het aantal spelers per team waarbij het ook wenselijk is dat de kwaliteit van de spelers niet te ver uit elkaar ligt. Daarbij komt ook nog eens de steeds groter wordende uitdaging om voor elk team goede begeleiders te vinden. Volharding en Sambeek zien dat er op dit vlak mogelijkheden zijn om voor de leden een beter passende indeling te maken, als we de handen ineenslaan.
Naast de teamindelingen zijn er nog meer zaken waar wij denken dat er kansen liggen om het organiseren te vergemakkelijken. De druk op de vele vrijwilligers is nu behoorlijk groot. Ook hier denken wij dat een samenwerking ons op sommige onderdelen kan helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan organisatie van de nieuwe spelregelvormen, organisatie van scheidsrechters, faciliteren van opleidingen, etc.
De besturen van beide verenigingen hebben besloten om de samenwerking in kleinschalige vorm gestalte te geven (JO 15 en JO17). Op die manier kunnen we de samenwerking benutten op de plekken daar waar de verbetering voor de leden en de organisatie het grootste is. We kunnen komend seizoen ervaren en leren. Op basis van die ervaringen kunnen we vervolgens besluiten of en op welke wijze we de samenwerking in de toekomst kunnen voortzetten en waar wenselijk verder kunnen uitbreiden.
Daar waar de samenwerking van directe invloed is op de leden zullen wij in contact treden over de mogelijkheden. Mocht u vragen hebben over de samenwerking tussen Sambeek en Volharding of heeft u andere vragen, dan horen wij dat graag.  Binnen beide verenigingen zijn de besturen volledig bij gesproken over deze ontwikkelingen.

Mochten er vragen zijn over de samenwerking dan kan je contact opnemen met:
Sambeek:       Jan Wigman (06-51102942)
Volharding:     Ron van Daal (06-51823265)

Frans Kersten
Voorzitter RKVV Volharding

Jan van Os
Voorzitter VV Sambeek

Hier onder de ondertekende overeenkomst voor de samenwerking door beide voorzitters van Volharding en VV Sambeek.

• @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Eerste speeldag Maasland: @rkvvvolharding ontvangt @SSS18Overloon, @Vianen_Vooruit tegen @bsvolympia18. Meer op: https…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Het verhaal van @willemweijs. Van @rkvvvolharding via @PSV naar @AFCAjax. Zie: https://t.co/6fm8LIT6rI
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Opnieuw derby tussen @SSS18Overloon en @rkvvvolharding https://t.co/BQVTkNzJRM #DG #sportnieuws
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Poule 63 districtsbeker eerste en tweede klasse: @svblerick, Centrum Boys, @rkvvvolharding en @rksvwittenhorst. #dg