Volharding E4g wint ook eigen toernooi

Gepubliceerd op 23 mei 2016

Na de toernooiwinst vorige week in Hegelsom heeft Volharding E4g ook het eigen Volharding toernooi gewonnen.Na 3 wedstrijden was het team al niet meer in te halen en daarmee werd het groepswinnaar. Het seizoen is daarmee uitermate succesvol te noemen, want in de najaarscompetitie werd dit team kampioen en in de voorjaarscompetitie net geen kampioen en zeer mooie 2e plaats. Dit team is zeer sterk en bijna onverslaanbaar gebleken want het gehele periode 2015-2016 is slechts 1x verloren in beide competities.

Het toernooi verliep goed. De 1e wedstrijd speelde men tegen Stormvogels/HRC’27 E2. Ook hier was van belang om fel te beginnen. Onder leiding van aanvoerder Sem Voet ging men snel in de aanval. De bal werd netjes rondgespeeld en het was de snelle Hein Akkermans die via de rechterkant opkwam en snoeihard inschoot. De verdediging kreeg  geen grip op Hein en zo scoorde hij nogmaals op gelijke wijze de 2-0.

De 2e wedstrijd kwamen we oud bekende tegen,    Melderslo E2g. Deze hadden we vorige week ook    ontmoet. Via een mooie pass van de opkomende    verdediger Lynn van Wanrooij op Hein Akkermans  werd het snel 1-0. Volharding ging door en middels Gijs van de Meulen werd het 2-0. De door  het midden opgekomen centrale verdediger  Kasper van Hunnik zorgde voor een prachtige  combinatie door het midden met Sem Voet en  Kasper scoorde de 3-0. Melderslo probeerde het      nog en kwam uiteindelijk nog op 3-1.

De 3e wedstrijd zou een pittige kunnen worden, daar Bavos E3 over een geweldig spitsen duo beschikt. Maar de verdediging gaf de gehele wedstrijd niets weg en de sterkspelende Lynn van Wanrooij en Luuk Ebbers hielden de spitsen continu in bedwang. Ook keeper Dirk Ebbers bracht een uitstekende redding door n prachtig schot uit de hoek te vissen. Het was Volharding wat de wedstrijd continu bepaalde en een afgeketst schot viel de bal voor Sem Voet en die bedacht zich geen moment en knalde Volharding naar de 1-0 overwinning.

Aangezien Volharding 9 punten had en de concurrentie punten had laten liggen, was het al zeker van de 1e plaats. Dus was de wedstrijd tegen De Treffers E3 nog een formaliteit. Volhardring speelde in een fantasie-opstelling, waarbij aanvallers moesten leren verdedigen en omgekeerd. Aanvaller Hein Akkermans werd omgedoopt als keeper. Volharding deed het niet onverdienstelijk, maar door een goal van De Treffers verloor men wel de wedstrijd met 1-0. Maar Volharding E4g won wederom de 1e plaats op een toernooi.

KNVB scheidsrechter en plaatsgenoot Pol van Boekel reikte de grote beker uit aan aanvoerder Sem Voet. Complimenten van de leiding aan alle spelers van Volharding E4g voor een supergoed seizoen. Een ongekende prestatie.