Volharding E4g haalt net niet de dubbel

Gepubliceerd op 30 april 2016

Zaterdag 30 april jl kon Volharding E4g de dubbel binnenhalen en wederom kampioen worden. Dit moest dan gebeuren in Bergen tegen Montagnards E2, zonder Lynn van Wanrooij, die het zonnige zuiden opzocht, maar met Sem Gelden en Milan van Gorp. Om kampioen te worden moest Volharding E4g winnen. Gelijkspel of verlies zou betekenen dat Montagnards E2 kampioen zou worden.

De eerste helft was het gelijk duidelijk wat de bedoeling was van de thuisploeg. Via snelle aanvallen door het midden door, maar gelukkig gingen de schoten voorlangs. Maar uiteindelijk opende Montagnards de score 1-0.

Volharding antwoorde snel middels een schot van Hein Akkermans, 1-1. Montagnards had genoeg aan een gelijkspel en liet hun aanvoerder zakken in de verdediging. Maar via hun snelle spitsen werd het voor rust nog 2-1 en zelfs 3-1. In de rust werd gezegd dat we vooral rustig moeten blijven proberen zo spoedig mogelijk de aansluiting te vinden. Maar ongeveer 10 minuten na rust zette de linkerspits van Montagnards de stand op 4-1. De achterstand leek groot, maar Volharding rechtte de rug en scoorde via Gijs van de Meulen de 4-2. Het werd zelfs nog 4-3 door Sem Voet. Maar Volharding kwam tijd te kort om nog kans op een overwinning te maken. Na het eindsignaal was het Montagnards die de terechte kampioen was. Volharding E4g toonde hun sportiviteit en feliciteerden en applaudiseerden voor de kampioen, Montagnards E2.

Volharding E4g kan terugkijken op een succesvol seizoen. In de najaarscompetitie 2015 kampioen geworden en in de voorjaarscompetitie in een hogere klasse eindigen ze op de 2e plaats.

In de kantine werd dit gevierd met frietjes en een snack, bloemen en een heerlijke medaille van chocola. De leiders kregen ook een geschenk van de ouders.

Na dit seizoen heeft Ralf Portier aangekondigd te stoppen met trainer/leiderschap. Na 25 jaar zelf gevoetbald te hebben bij Montagnards en DSV en zo'n 15 jaar als jeugdleider/ trainer oa. bij DSV en Volharding hangt de 54 jarige zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Gepubliceerd op 30 april 2016

• @rkvvvolharding BVV-Volharding 79 min. 0-3 Marc van Rens (penalty)
  • @rkvvvolharding BVV-Volharding 55 min. 0-2 Nino Janssen
  • @rkvvvolharding BVV-Volharding 5 min. 0-1 Nino Janssen