Volharding D1 wint districtsbeker

Gepubliceerd op 05 juni 2016

Team zorgt voor waardig afscheid stoppende trainer Richard van Daal

Zondag 5 juni is er al vroeg beweging op sportpark Soetendaal. Bijna alle competities zijn ten einde, op enkele nacompetities en toernooitjes na. Voor de D1 en C1 zijn er echter nog serieuze prijzen te winnen in Schijndel op “De dag der Kampioenen”. Door winst van de regiobeker wist Volharding D1 zich te plaatsen voor de prestigieuze strijd om de districtbeker tegen de 5 overige bekerwinnaars. Voor de C1 stond de finale op het programma om de districtbeker tegen FC Maasgouw C1. Met een volle bus spelers, begeleiders, ouders en supporters werd om 9.00 uur afgereisd naar Schijndel.

Voor de D1 bestond de dag uit 5 wedstrijden van een kwartier tegen alle bekerwinnaars van het district Zuid 2. De tegenstander van de eerste wedstrijd was Helden D1. Op papier 1 van de grote kanshebbers voor de titel aangezien ze met overtuiging het kampioenschap in de 3de divisie binnen hadden gehaald en de regiobeker. Toch bleek bij aftrap dat Volharding er geen gras over liet groeien op het warme kunstgras en de duels goed aangingen en er serieus gevoetbald werd. Jammer genoeg werden de kansen die Volharding creëerde om zeep geholpen door de uitstekende keeper van Helden en zo stond er na een kwartier 0-0 op het scorebord.

De tweede wedstrijd van de dag werd er aangetreden tegen Schijndel/de Wit, kampioen in de eigen competitie dus een oude bekende. Ook deze wedstrijd werd uitstekend gestart wat al snel resulteerde in de 1-0 voorsprong. Volharding was duidelijk de betere ploeg maar de scheidsrechter had schijnbaar een langzamer lopend uurwerk om zijn pols en liet 3 minuten te lang doorspelen. Deze bleken de bottleneck te zijn waarin Schijndel de gelijkmaker scoorde, 1-1 eindstand. Jammer maar nog steeds niks verloren.

Wedstrijd drie, FC de Rakt D1 uit Uden, op papier de minste tegenstander maar deze jongens stonden er beter voor dan Volharding na 1 winstpartij en 1 gelijkspel. Toch bleek Volharding D1 een maatje te groot voor deze jongens en was de eerste winstpartij voor de D1 van Volharding een feit,1-0 uitslag. In de tussentijd had de C1 de eerste helft van de finale erop zitten en gingen ze rusten met een 0-0 stand.

Wedstrijd vier, ST Voerendaal/RKSVB D1. Totaal onbekend bij ons dus niet weten wat te verwachten De weersomstandigheden werden er voor de jongens niet makkelijker op. De zon hoog aan de hemel en een broeierig warme kunstgrasmat gingen langzaam hun tol eisen van alle spelers. Een gelijk opgaande strijd in de eerste helft van de wedstrijd maar het initiatief werd langzaam maar zeker over genomen met als resultaat dat 2 minuten voor het eindsignaal de bal in het goede netje verdween met weer een winstpartij erbij en dus op 8 punten na 4 wedstrijden. Jubel alom bij de D1 maar helaas ook de teleurstelling bij de C1 die helaas hun finale verloren met 2-1. Maar direct na de wedstrijd betrad Helden D1 het veld die tot op dat moment de beste papieren voor de eindoverwinning in handen had. Tot ieders verbazing verloor Helden de wedstrijd met 1-0, alhoewel ze 90 procent van de tijd op de helft van de tegenstander door hadden gebracht. Een snelle rekensom leerde ons dat we bovenaan stonden en bij winst in de laatste wedstrijd de titel binnen zouden halen. Zou het dan toch kunnen waar voor aanvang niemand aan had gedacht dat het mogelijk zou zijn om te kunnen winnen. Was het programma Volharding D1 dan gunstig gezind geweest door topfit aan te kunnen treden tegen de 2 als sterkst ingeschatte teams te kunnen starten. Het antwoord moest komen van wedstrijd vijf.

Iets later als gepland werd met deze wetenschap begonnen aan de laatste wedstrijd, Bekkerveld D1. Uiteindelijk bleek dit de makkelijkste wedstrijd van het hele programma. Een moe gestreden Bekkerveld had niets meer in te brengen tegen de drive van Volharding D1 en al snel stond er een 1-0 op het scorebord. Einduitslag 3-0, KAMPIOENEN. Toch was na afloop van de wedstrijd niet meteen het besef bij iedereen dat de titel binnen was, ook niet bij de aanwezige ouders.

Een fantastische afsluiting van een geweldig seizoen waarmee ze scheidend trainer Richard van Daal een waardig afscheidscadeau hebben gegeven. Debuutjaar in de 3de divisie met een 4de plek in het eindklassement. Net als vorig seizoen de regiobeker winnen en dan ook nog de districtbeker. Het laatste wapenfeit van dit Volharding D1 gaat de geschiedenisboeken in. Deze prestatie bovenop alle andere prestaties die de teams van Volharding, zowel bij de jeugd als senioren, hebben geboekt zijn fenomenaal. Misschien wel 1 van de meest succesvolle seizoenen van de club uit de geschiedenis.

Met sportieve groet,  een van de trotste ouders die dit schrijft namens alle ouders.

VOLHARDING D1, JULLIE WAREN EEN TOP-TEAM. #BAZEN.

• @rkvvvolharding BVV-Volharding 79 min. 0-3 Marc van Rens (penalty)
  • @rkvvvolharding BVV-Volharding 55 min. 0-2 Nino Janssen
  • @rkvvvolharding BVV-Volharding 5 min. 0-1 Nino Janssen
  • @rkvvvolharding RT @BVV_1906: MATCHDAY!💪🏼🔴⚫️ De laatste wedstrijd voor de winterstop is een feit! ❄️ ⚽️ BVV/Timmermans Infra - Volharding 🏟Sportpark De Vli…