Volharding - BVV (1-1) 2-3

Gepubliceerd op 20 mei 2018

VIERLINGSBEEK – Volharding heeft zichzelf vanmiddag volkomen onnodig in een lastig parket gebracht. Waar winst in eigen huis op directe concurrent BVV uit Den Bosch voldoende was voor klassenbehoud, kregen de roodwitten vlak voor tijd -nota bene tegen tien man- de kous op de kop na zelf een enorme hoeveelheid kansen onbenut te hebben gelaten: 2-3.

Dat betekent dat Volharding zich net als in vijf seizoenen geleden in de laatste competitiewedstrijd veilig zal moeten gaan spelen in de tweede klasse H. Toen lukte dat door bij ZSV in Zeilberg met 2-3 te winnen. Komende zondag gaat de equipe van scheidend trainer Sjoerd van der Coelen dat proberen op bezoek bij Margriet in Oss. Dat zal een hele kluif worden, want Margriet moet zelf ook winnen om zeker te zijn van de nacompetitie. De Ossenaren hebben slechts één punt voorsprong op TGG uit Den Bosch en kan er derhalve ook nog rechtstreeks uitvliegen. Volharding zal dan weer een beroep kunnen doen op de vandaag geschorste Tom Kessels. De al langer geblesseerde routiniers Patrick van Kempen, Roel Gerrits en Mark Blenckers zullen het cruciale duel vanaf de zijkant moeten volgen.

Volharding liet het vandaag opzichtig afweten in de afwerking, overigens een terugkerend fenomeen dit seizoen. In eerste instantie leek er nog geen vuiltje aan de lucht, want de roodwitten kwamen snel op voorsprong door Tim Brouwer. In de 17e minuut rondde de clubtopscorer een fraaie steekbal van Joep Beurskens goed af, nadat hij de Bossche keeper omspeelde: 1-0. Diezelfde Brouwer had daarna nog een paar keer moeten scoren, maar liet dat na. Vlak voor rust kwamen de gasten uit het niets terug in de wedstrijd. Met een droge knal bepaalde Imad Hamria de ruststand op 1-1.

In de 51e minuut was het andermaal Tim Brouwer die een open kans niet wist te benutten. Vlak daarna zette Younes Hadouir (jongere broer van Excelsior-prof Anouar, red.) na een weergaloze solo de bezoekers op voorsprong: 1-2. Daarmee zette BVV het duel volledig op zijn kop, al mocht Volharding zich dat vanwege haar eigen kansenmisserij vooral zichzelf verwijten. In de 64e minuut verrichte Volharding-keeper een geweldige redding. In de tegenaanval zette Wouter Evers Tim Brouwer maar weer eens alleen voor de keeper. Ditmaal trof Brouwer wel doel: 2-2. Zodoende leek het allemaal toch nog goed te komen voor Volharding. Een gelijkspel zou –gezien de tussenstanden op de andere velden- ook voldoende zijn om vandaag al het klassenbehoud veilig te stellen. Zeker toen BVV-verdediger Dylano in de 84e minuut met rood werd weggestuurd door scheidsrechter Heuts uit Echt leek het over en uit voor BVV. Rood was overigens bijzonder zwaar gestraft, geel had meer dan voldoende geweest. Heuts had als een van de weinigen op sportpark Soetendaal gezien, dat Dekker zou hebben nagetrapt. Daarvoor had invaller Kas van den Bosch de 3-2 op zijn schoenen, maar hij faalde –net als Brouwer eerder- alleen voor doel. In de 86e minuut ging het alsnog helemaal mis voor Volharding. Aanvaller Marc van Rens verspeelde in de aanvalslinie de bal kinderlijk eenvoudig, waarna de bal naar voren werd geroeid door een BVV-verdediger. Linksback Daan Albers kon niet meer corrigeren en Sonny Leermans dompelde de Vierlingsbekenaren vervolgens in rouw door Job Vullings te passeren: 2-3. Ruim in de extra tijd raakte Van Rens namens Volharding nog de paal, maar het zo broodnodige gelijkspel kwam er niet meer, waardoor de Soetendaalbewoners volgende week zondag in Oss dus nog vol aan de bak moeten om de nacompetitie te ontlopen.

Karakteristieken

scheidsrechter: Henk Heuts (Echt)

17e min. 1-0  Tim Brouwer

38e min. 1-1  Imad Hamria