Volharding – Best Vooruit (0-0) 1-0

Gepubliceerd op 10 april 2016

Naar Gemert vertrekkende gelegenheidsaanvoerder Bram Jacobs kroont zich tot matchwinnaar

VIERLINGSBEEK – Volharding blijft volop meedoen om de titelrace in de tweede klasse H. Vanmiddag werd laagvlieger Best Vooruit op het eigen sportpark Soetendaal zeer moeizaam verslagen: 1-0. De naar hoofdklasser Gemert vertrekkende gelegenheidsaanvoerder Bram Jacobs maakte een kwartier voor tijd de zeer belangrijke winnende treffer. Ook koploper Prinses Irene en Erp wonnen hun wedstrijden en het lijkt er inmiddels op -met nog vier speeldagen te gaan- dat Volharding met deze beide ploegen gaat uitmaken wie er uiteindelijk kampioen wordt. Over twee weken (volgende week is er een inhaalweekend gepland, red.) gaat Volharding op bezoek bij nummer elf Sparta’25 uit Beek en Donk en spelen Prinses Irene en Erp hun onderling duel in Nistelrode.

Zonder de geschorste eerste aanvoerder Jip Verstegen en geblesseerde tweede captain Mark Blenckers begon Volharding aan de belangrijke wedstrijd tegen Best Vooruit. De roodwitten hadden wat goed te maken richting het thuispubliek. Immers, de laatste twee duels op eigen bodem tegen twee andere laagvliegers Mierlo-Hout (1-2 verlies) en Venhorst (1-1 gelijkspel) gaven geen reden tot juichen. Ook vanmiddag ging het echter weer bijzonder moeizaam. Al na twee minuten moest Volharding-goalie Job Vullings handelend optreden. De doelman werkte een vrije trap van Tim Koeman (zoon van Southampton-trainer Ronald, red.) knap over de lat. Na tien minuten spelen werd de thuisclub zelf voor het eerst gevaarlijk. De goed spelende linkerspits Sam Litjens vond Kevin Reijnders, maar diens schot ontbeerde iedere kracht. Al na vijfentwintig minuten moest Best Vooruit-trainer Jurgen van Wanrooij noodgedwongen wisselen. Aanvaller Gijs Hendriksen (19) kon vanwege hamstringklachten niet verder. Hij werd vervangen door de 17-jarige A-junior Reandell Bijlhout en dat bleek allerminst een verslechtering, integendeel. De jongeling toonde zich zeer dreigend. In de 27e minuut zag Sander van der Looij namens de bezoekers zijn schot via de lat over vliegen. Volharding had het in die fase bijzonder lastig en liep tegen een tweetal gele kaarten aan voor Joep Beurskens (zijn vierde en derhalve geschorst tegen Sparta’25, red.) en Rob Branje. De roodwitten mochten ook niet klagen dat het de rust haalde met 0-0. Uit de omschakeling schoot Reandell Bijlhout eerst rakelings voorlangs en op slag van rust kreeg dezelfde speler een opgelegde kans. Alleen voor Job Vullings faalde de jongeling echter jammerlijk.

In het eerste kwartier na rust gebeurde er hoegenaamd niets. Het enige noemenswaardige was een wissel aan Volharding-kant. Na een uur spelen kwam Jeroen Schepens Kevin Reijnders vervangen. Even later dan eindelijk weer doelgevaar. Fraai voorbereidend werk van Pepijn van Geenen werd door Sam Litjens onvoldoende op waarde geschat. Litjens schoot de bal te gehaast over. In de 68e minuut ontsnapte Bijlhout weer eens namens de gasten, maar rechtsback Roel Gerrits en goalie Vullings dreven Bijlhout net voldoende naar de zijkant om echt gevaarlijk te kunnen worden. Een klein kwartier voor tijd viel de beslissing in het voordeel van Volharding. Een indraaiende vrije trap van Pepijn van Geenen vanaf de linkerkant werd door centrale verdediger Rob Branje doorgekopt en door zijn collega in het centrum Bram Jacobs bij de tweede paal -eveneens met het hoofd- binnen gewerkt: 1-0. De bevrijdende treffer zorgde nog niet echt voor rust bij de roodwitten en het bleef regelmatig billenknijpen. Tien minuten voor tijd vloog een pegel van Lester Hubenet rakelings over de lat van het Volharding-doel. Wederom Hubenet schoot in de 87e minuut maar net voorlangs. In de extra tijd had Sam Litjens het duel definitief op slot kunnen gooien. Vrij voor Best Vooruit-keeper Frank van den Boogaard krulde hij de bal net naast en beloonde zichzelf zodoende niet voor zijn goede wedstrijd. In de tegenaanval schoot invaller Kenneth van de Wiel namens de gasten de bal eveneens maar net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Even later floot scheidsrechter Hensgens uit Schaesberg voor het eindsignaal, tot opluchting van alles en iedereen die Volharding een warm hart toedragen. Daarmee bleven de zwaarbevochten drie punten in Vierlingsbeek en blijft Volharding volop in de race voor de titel.

Karakteristieken

scheidsrechter: Robin Hensgens (Schaesberg)

74e min. 1-0 Bram Jacobs

toeschouwers: 225