Vitesse JO8-1 - Volharding JO8-2 2-5

Gepubliceerd op 18 april 2018

Woensdag gehaktdag!

Vandaag werd de wedstrijd tegen Vitesse 08 JO8-1 ingehaald die op 24 februari werd afgelast vanwege het slechte weer.

Klokslag 18:00 uur werd er afgetrapt door Guus en Stef. Keeper in de eerste helft Joah, achterin Jaydey met Kars en middenveld en voorhoede bestond uit Valencio, Stef, Guus en Timo.

De eerste 6 minuten was Vitesse iets meer op de helft van Volharding te vinden dan andersom. Met name door het fysieke spel van de oranje zwart combinatie. Dit resulteerde na ongeveer 7 minuten spelen in de 1-0 voorsprong voor Vitesse '08 JO8-1. Niks aan de hand. Aftrappen en aanvallen was het advies van de Volharding aanhang.

De meegereisde supporters van het talentvolle Volharding JO8-2 kreeg waar voor hun geld. Het was Stef die met een schuivertje in de hoek de stand gelijk trok (1-1). Er werd hard gewerkt door de roodwitten om Vitesse van eigen doel af te houden. Jaydey en Kars hadden hun handen vol aan de ruw spelende Vitesse spelers. Op het middenveld werden Valencio en Timo (beide toch ook behoorlijk fysiek) soms hardhandig tegen de grond gewerkt en ook de wat minder fysieke mannen Stef en Guus hadden het zichtbaar zwaar.

De Vitesse storm nam uiteindelijk iets af en Stef kon profiteren van een lek in de verdediginslinie op vijandige helft. Met zijn 2e van de avond bezorgde hij zijn team de verdiende voorsprong (1-2).

Volharding kon niet lang profiteren van de voorsprong, want na een schot op goal dat werd gepareerd door keeper Joah "floot" de scheidsrechter voor een doelpunt. In zijn standvastige optiek had hij gezien (vanaf de andere kant van het veld) dat de bal de doellijn had gepasseerd. Misschien kreeg hij een seintje op z'n horloge via de doellijntechnologie in Gennep? Zelfs na de altijd eerlijke Joah gevraagd te hebben, die zei dat de bal niet over de lijn was, bleef hij bij zijn standpunt, 2-2. De toon was gezet!

Gelukkig bleef Volharding COOL en liet zich niet van de wijs brengen. Na een eindelijk wel gegeven vrije trap door de sportieve leidsman was het Valencio die mocht aanleggen. Hij schoot onberispelijk de 2-3 in het dak van de goal. De keeper was kansloos. Meteen werd er "gefloten" voor de rust.

Guus wilde de 2e helft keepen, dus werden de handschoenen gewisseld. We begonnen de 2e helft iets feller en kwamen meteen op een marge van 2. Joah brak aan de rechterkant van het veld goed door en kon vanaf die kant makkelijk met zijn linkerbeen de 2-4 binnen schieten.

De gehele 2e helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Vitesse. Volharding kreeg nog een aantal corners die niet ingedribbeld mochten worden? De Fanatieke Volharding staf probeerde nog even de nieuwe spelregels bij de begeleiding van Vitesse onder de aandacht te brengen, maar dat was aan dovemansoren besteed. Dan maar niet.

Nieuwe regelementen KNVB:

Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. In beide gevallen, na indribbelen of inpassen, mag er direct worden gescoord door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat minimaal op vijf meter afstand. https://knvb.h5mag.com/pupillenvoetbal/onder_8_t-m_onder_10

Uit een lange hoekschop van Valencio viel de bal voor de voen van Stef. Die schoot netjes de bal in de korte hoek. 2-5, inpakken en wegwezen!

Voorlopig even geen wedstrijd nu, volgende wedstrijd staat gepland op woensdag 16 mei tegen Siol JO8-1 om 18:00 in Cuyk.