Van Geenen (Volharding):"We zijn er nog lang niet hoor!"

Gepubliceerd op 31 maart 2016

Vrolijke gezichten na afloop van het duel Heeswijk-Volharding bij de spelers van Volharding. En terecht natuurlijk! De mannen uit Vierlingsbeek leverden opnieuw een topprestatie door te winnen in Heeswijk wat nog geen enkele ploeg was gelukt.

Volharding dat in haar uitwedstrijden dus nog steeds ongeslagen is verstevigde haar koppositie. Het verschil met de nummer twee Prinses Irene is nog wel steeds twee punten maar de andere concurrenten volgen al op vier en vijf punten. Een grote stap richting het kampioenschap of toch nog niet? Middenvelder Pepijn van Geenen:"Nou ja grote stap? We moeten nog steeds wedstrijd per wedstrijd bekijken hoor. Het is in ieder geval wel zo dat we tegen Heeswijk een goede wedstrijd hebben neergezet en dat we in mijn ogen een verdiende overwinning hebben geboekt op één van de concurrenten.

Wij hebben vanaf de eerste minuut volop strijd geleverd en hebben constant druk gezet. De wedstrijd op zich was misschien wel niet goed maar het was ook lastig voetballen op een dramatisch veld. Als ik zie dat Heeswijk over de hele wedstrijd genomen maar één kans heeft gehad dan doe je het gewoon goed. Nee het was echt een terechte overwinning die ook nog hoger had kunnen uitvallen hoor want na de 0-3 hebben we nog de kansen gehad op meer. Het had ook makkelijk 0-4 of 0-5 kunnen worden."

Maar ondanks de knappe overwinning blijft men voorzichtig in Vierlingsbeek en wil men het woord kampioenschap ook nog niet in de mond nemen. Er wacht de ploeg nog een loodzwaar programma met wedstrijden tegen o.a. Helvoirt (uit), EVVC (thuis), Erp (uit) en op de laatste speeldag Prinses Irene (uit). Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij Helvoirt dat zal moeten winnen om nog mee te kunnen blijven doen. Mocht Volharding echter opnieuw terugkeren met de drie punten dan zullen er waarschijnlijk drie ploegen afhaken in strijd om het kampioenschap want ook de concurrenten BVV en Heeswijk nemen het tegen elkaar op evenals Prinses Irene en EVVC. Van Geenen weet ook dat het een grote stap zou kunnen zetten. Van Geenen:"We zullen dan eerst Helvoirt moeten verslaan en dat zal al moeilijk genoeg zijn. Thuis hebben we het namelijk heel lastig gehad tegen deze ploeg. Maar ja al zouden we winnen is het nog niet zo dat we maar even kampioen worden. We moeten waakzaam blijven. Je ziet het ook aan de resultaten. Je moet tegen iedere ploeg 100% zijn maar als we dat zijn dan geef ik ons een hele goede kans!"

Bron: www.degroenwitten25.nl 31-maart 2016

• @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Eerste speeldag Maasland: @rkvvvolharding ontvangt @SSS18Overloon, @Vianen_Vooruit tegen @bsvolympia18. Meer op: https…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Het verhaal van @willemweijs. Van @rkvvvolharding via @PSV naar @AFCAjax. Zie: https://t.co/6fm8LIT6rI
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Opnieuw derby tussen @SSS18Overloon en @rkvvvolharding https://t.co/BQVTkNzJRM #DG #sportnieuws