Van der Coelen (Volharding):"Ik ga niet roepen dat we het niet meer weg mogen geven"

Gepubliceerd op 26 april 2016

Het blijft stuivertje wisselen aan de kop van de ranglijst van de 2e Klasse H. Best Vooruit was de allereerste koploper in de 2e Klasse H. Daarna was het BVV, Helvoirt en vervolgens een lange tijd Volharding. Volharding bleef op één staan tot de laatste wedstrijd voor de winterstop. Volharding kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sparta'25 terwijl concurrent Helvoirt met 0-2 wist te winnen bij BVV. Door de 0-2 overwinning mocht Helvoirt zich de winterkampioen noemen.

In 2016 bleef Helvoirt nog even aan kop staan maar daarna zag men veelal telkens een andere koploper.  Voor afgelopen zondag was Prinses Irene de koploper en het had er ook alle schijn van dat deze ploeg dit het wel eens vol zou kunnen houden tot het eind van het seizoen.

Prinses Irene was namelijk bezig aan een indrukwekkende reeks (26 punten uit 10 wedstrijden) en niets of niemand leek ze te kunnen afstoppen. Maar ja iedereen weet inmiddels wel hoe de 2e Klasse H in elkaar steekt en dat je wekelijks verrassingen kunt verwachten. Nu is het niet zo dat er afgelopen zondag enorme verrassingen waren maar dat Erp bij koploper Prinses Irene wist te winnen was toch wel opvallend te noemen. Kijk de verschillen zijn klein, heel klein en waarom zou de nummer drie dan niet kunnen winnen van de nummer één. Maar met de wetenschap dat Prinses Irene op eigen veld nog ongeslagen was en dat Erp in 2016 de grootste moeite had met scoren is de 0-3 opmerkelijk.

Prinses Irene is na de nederlaag de koppositie ook weer kwijt aan de ploeg die dit seizoen het vaakst op één stond namelijk Volharding. Volharding wist met 0-4 te winnen bij Sparta'25 uit Beek en Donk. Een eenvoudige overwinning zou je zeggen maar het ging niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden.

Trainer Sjoerd van der Coelen:"Vooraf een lastige wedstrijd omdat Sparta'25 een goede ploeg heeft en vooral dankzij veel gelijkspelen te laag staat voor haar kwaliteit. In de eerste helft hadden we controle maar werd Sparta'25 enkele keren zeer gevaarlijk waarbij onze keeper Job Vullings ons in de wedstrijd houdt. We scoren vervolgens vanuit een corner net voor rust, een mooi moment dus, waardoor we prettig de rust in gingen. In de 2e helft maken we enkele mooie doelpunten (met overigens wel een beetje geluk) en zijn we niet meer in de problemen geweest."

Een goede 0-4 overwinning dus, de grootste uitoverwinning ook dit seizoen, wat Volharding dus weer de eerste plaats opleverde. Volharding heeft momenteel één punt voorsprong op Erp en twee op Prinses Irene. Komende zondag staat de topper tegen Erp op het programma en kan het misschien wel een grote stap richting het kampioenschap zetten, zeker als Prinses Irene dan ook nog punten zou verspelen. Het kijken naar andere uitslagen heeft echter geen nut volgens Van der Coelen.

Van der Coelen:"Kijk net als afgelopen zondag was ik vooral blij met onze wedstrijd en overwinning. In deze competitie heb ik wel geleerd dat het geen zin heeft om naar andere te kijken dus dat doen we dan ook niet. Achteraf als jezelf gewonnen hebt is het altijd leuk om naar de rest van de resultaten te kijken. Erp heeft bv wederom laten zien dat ze een sterke ploeg hebben maar ook Prinses Irene heeft in mijn beleving een heel goed team. Andere resultaten geven weer aan dit je in deze competitie niets kunt voorspellen vooraf.

Ondanks onze overwinning en het veroveren van de eerste plaats blijft onze doelstelling ook hetzelfde; het meespelen om promotie. Via het winnen van de periode hebben we in ieder geval de garantie van nacompetitie. Maar op dit moment proberen we zolang mogelijk mee te doen voor het kampioenschap. Hiervoor krijgen we nog 2 directe tegenstanders die ook strijden om plek 1 dus het worden mooie spannende weken. Ik ga niet roepen dat we het niet weg mogen geven want in deze competitie is alles mogelijk ook de nummer 4 heeft nog een kans en van EVVC heb je ook niet zomaar gewonnen. Het is wel duidelijk dat we het niet meer weg willen geven en er alles aan gaan doen. Maar laten we ons vooralsnog richten op aanstaande zondag waar ons dus een mooi duel wacht uit tegen Erp. Dit zijn de mooiste wedstrijden voor een voetballer en trainer."

Bron: www.degroenwitten25.nl 26 April 2016