Tom Kessels en Marc van Rens naar Volharding

Gepubliceerd op 30 mei 2016

Behoorlijk wat mutaties bij kersverse eersteklasser uit Vierlingsbeek

Nu de kampioensfestiviteiten achter de rug zijn, kan Volharding zich gaan focussen op het nieuwe seizoen in de eerste klasse. De roodwitten keren daarin na veertien jaar weer terug.

Dat zal zoals bekend gebeuren zonder topscorer Pepijn van Geenen -die terugkeert naar zijn oude vereniging TOP Oss- en Bram Jacobs die een mooie transfer maakt naar hoofdklasser Gemert. Daarnaast stopt centrale verdediger Rob Branje op zijn hoogtepunt. Hij gaat in een lager elftal spelen. Al met al betekent het vertrek van dit drietal een forse aderlating voor Volharding, zeker met het oog op het spelen in een klasse hoger.

De technische commissie is echter slagvaardig geweest en wist inmiddels twee goede vervangers te strikken. Linkerverdediger annex middenvelder Tom Kessels (22) komt over van SV Venray en voorhoedespeler Marc van Rens (22) maakt de overstap vanaf Wittenhorst. Beide spelers hebben ruime ervaring in de eerste klasse. Saillant detail is dat zowel SV Venray als Wittenhorst komend seizoen in diezelfde eerste klasse tegenstanders zullen zijn van Volharding.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat er voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn op 15 juni a.s. nog meer mutaties zullen volgen, want ook bij het tweede elftal zal de selectie er komend seizoen behoorlijk anders uit gaan zien. Inmiddels is in ieder geval duidelijk dat Okki van Dalen(Olympia'18), Jonas ter Braak (onbekend), Sjoerd Nuijen en Thomas van de Sanden (Vianen Vooruit), Luuk Crommentuijn (Hapse Boys) en Roelof Ascencion (Leunen) Volharding gaan verlaten. Van de oorspronkelijke selectie van het afgelopen seizoen maakte ook Dennis Teunissen deel uit, maar die vertrok na een vijftal duels alweer en speelt inmiddels weer voor zijn oude vereniging IJsselsteijn.