SVS JO13-1G - Volharding JO13-2

Gepubliceerd op 12 november 2016

Na twee heerlijke midweekse trainingen op een lekker nat  maar prima bespeelbaar trainingsveld, (de moeders denken er misschien wel anders over vanwege de overuren van de wasmachine) Qaren de D2 spelers er vandaag op gebrand om een goed resultaat mee naar huis te nemen.

Bij aankomst op het pittoreske sportpark annex ijsbaan in Stevensbeek,stond er ons al een peloton politieagenten op te wachten. Wat bleeK ook in Stevensbeek waren ze bang dat we misschien kwamen demonstreren tegen de komst van piet met het donkere kleurtje...

Na dit oponthoud ,waardoor de warming up toch wel aan de korte kant was,gingen onze mannen supergemotiveerd en met tomeloze inzet het veld op

Even tussendoor, ook vandaag kreeg de scheids van mij na afloop een compliment omdat hij het spelletje vlekkeloos aanvoelde.

Daarmee wil ik een lans breken voor alle honderden scheidsrechters die op zaterdagen en op zondagen (ben er ook een van) hun vrije tijd opofferen en er voor te zorgen dat er een wedstrijd gespeeld kan worden.

Meestal is de scheids na een nederlaag de zwarte piet..

Mijn motto deze week is daarom: iedere scheids fluit goed,alleen niet altijd op het goede moment..!!

Terug naar de wedstrijd die alle kanten op kon omdat beide teams vol op de aanval gingen maar ook aan beide kanten het vizier niet op scherp hadden staan mede door 2 uitstekende keepers.

Na de onhoudbare 1-0 van de thuisclub scoorde Guus vlak voor de pauze de verdiende gelijkmaker.

Net als deze week, in de wedstrijd die Nederland speelde tegen onze zuiderburen waarin de Belgen oppermachtig waren maar vergaten te scoren. Was vandaag hetzelfde geval bij onze jongens.

De een na de andere aanval werd er richting het vijandelijke doel opgezet,maar helaas ging er van de 32 doelpogingen in de tweede helft er maar eentje in..

Met nog 10 minuten op de klok leek de buit binnen,maar nog gaf S.V.S. zich niet gewonnen.

Zoals zo vaak zag je het aankomen en de totaal verkleumde keeper Ron stond als aan de grond vastgevroren en twee keer moest hij de bal  uit het net vissen.

Zonde omdat bijna wekelijks Ron een van onze uitblinkers is en er was ook niemand die hem iets kwalijk nam

Ook zonde dat 's avonds Volharding 1 ook aan het kortste einde trok en dus ook met lege handen stonden.

Zo kwam er na de 3e helft  toch weer een einde aan een lange frisse maar evengoed mooie zaterdag..

Tot de volgende week ,dan spelen we weer een uitwedstrijd tegen Vitesse'08 (voor onze trouwe supporters niet in Arnhem maar in Gennep..)

Tot dan