SV Meerssen - Volharding (3-0) 6-1

Gepubliceerd op 06 november 2016

MEERSSEN – Voor het eerst dit seizoen kwam Volharding vanmiddag in de eerste klasse D een tegenstander tegen, die op alle fronten beter was dan de Vierlingsbekenaren. De roodwitten hadden nauwelijks iets in te brengen en kregen in en tegen Meerssen een behoorlijk pak op de broek van de nieuwe koploper: 6-1.

Volharding moest het vandaag wederom stellen zonder aanvoerder Jip Verstegen, die teveel last had van een getrokken verstandskies. Hij werd vervangen door Kas van den Bosch, die na een aantal prima invalbeurten nu voor het eerst verdiend in de startelf stond. In het eerste kwartier was er nog weinig aan de hand voor de bezoekers. Maar de openingstreffer in de 15e minuut was het startsein voor een pijnlijke middag. Een afgeslagen hoekschop werd door Meerssen-verdediger binnen getrapt: 1-0. Vier minuten later verdubbelde de thuisploeg de score. Nota bene uit een hoekschop van Volharding ontstond de 2-0. Uit die corner kwam Meerssen er razendsnel uit en via een aantal schijven was uiteindelijk Dogan Golpek het eindstation. Met Golpek is meteen de absolute uitblinker van de wedstrijd genoemd. De 21-jarige aanvaller staat volop in de belangstelling bij BVO’s en traint momenteel al een keer per week mee bij MVV in Maastricht. Meerssen maakte indruk en Volharding kwam er nauwelijks aan te pas al kregen de Vierlingsbekenaren in de 28e minuut wel een aardige kans om de aansluitingstreffer te maken. Een fraaie aanval via de jarige Joep Beurskens (hij werd vandaag 19, red.) en Mark Blenckers belandde bij Kas van den Bosch, maar die stuitte op Meerssen-doelman Lennart Quaden. Tien minuten later was het duel feitelijk beslist. Tom Kessels leed als laatste man duur balverlies. De centrale verdediger probeerde zich vrij te kappen, maar verloor de bal aan Lloyd Borgers.en die had geen enkele moeite om de vrijstaande Jordie van de Schoot te bereiken: 3-0. Nog voor rust kopte diezelfde Van der Schoot rakelings naast en bleef Volharding de 4-0 bespaard.

Die viel direct na de thee alsnog. Alle goede bedoelingen ten spijt lag de bal na elf seconden alweer in het doel. De onfortuinlijke Tom Kessels speelde te zacht terug op zijn keeper Job Vullings, waardoor Richard Hannon er wel heel erg simpel 4-0 van kon maken. Na een klein uur spelen voorkwam Vullings de volgende goal door te redden op een inzet van de alleen op hem afkomende Van der Schoot. Het was prijzenswaardig dat Volharding niet opgaf en bleef proberen de voetballende oplossing te zoeken. Tegen de geoliede machine uit Meerssen bleek dat echter bijzonder risicovol. In de 64e minuut gleed Wouter Evers ongelukkig uit op het middenveld, waarna Meerssen wederom voortreffelijk profiteerde. In no time was Van der Schoot de afmaker van een opnieuw prachtig uitgevoerde aanval vanuit de omschakeling: 5-0. Twintig minuten voor tijd kreeg Volharding toch nog de beloning voor haar positieve spelopvatting. De in de rust ingevallen Jasper Lenkens maakte de eretreffer na een prachtige pass van jarige job Joep Beurskens: 5-1. Een kwartier voor tijd redde Job Vullings maar weer eens nadat ditmaal Wouter Evers de bal te kort terug speelde. Het was uitstel van executie, want een minuut later maakte Meerssen het half dozijn alsnog vol. Dogan Golpek soleerde door de Volharding-defensie alsof die er niet stond en ook Vullings moest ditmaal zijn meerder erkennen: 6-1. De goalie voorkwam vlak voor tijd dat het ook nog 7-1 werd, door een inzet van wederom Golpek te keren. De laatste keer dat beide ploegen de degens kruisten was twintig jaar geleden in de hoofdklasse. Destijds verloren de roodwitten wel met 7-1.

Hopelijk slaagt Volharding erin om de ruime nederlaag vanmiddag te scharen onder de noemer ‘incident’. De equipe van trainer Sjoerd van der Coelen kan daarbij misschien een voorbeeld nemen aan Spcl. Susteren. Susteren verloor vorige week eveneens met 6-1 van Meerssen, maar revancheerde zich vanmiddag met een 5-0 zege op Someren. Volharding mag komende zaterdag om 19.00 uur in eigen huis proberen om de vervelende smaak van vandaag weg te spoelen tegen Wittenhorst. De ploeg uit Horst deed het vandaag niet veel beter dan Volharding. De oranjehemden verloren op eigen veld van hekkensluiter SSS’18 (dat daarmee haar eerste zege boekte en Volharding tot op twee punten naderde in de stand, red.) met 1-3. Kortom, beide teams hebben zaterdag wat goed te maken.

Karakteristieken

scheidsrechter: Roger Wilbrink (Heerlen)

15e min. 1-0  Michiel Knops

19e min. 2-0  Dogan Golpek