ST Sporting S.T./SVEB JO13-1G - Volharding JO13-2G

Gepubliceerd op 07 oktober 2017

Met alweer 18 trainingen en tevens 3 prima gespeelde bekerwedstrijden achter de rug stond dan vandaag eindelijk de eerste competitie wedstrijd op het progamma voor onze D2 (JO13-2G )

De pepernoten liggen alweer in de winkel, dus vol verwachting klopte ons hart hoe het team voor de dag zou komen... Op een fantastisch speelveld moesten we aantreden tegen een fysiek en technisch goed spelende tegenstander. Toch kwamen onze mannen meer dan uitstekend uit de startblokken en waren we de eerste 15 minuten zeker niet de mindere. Drie keer kwam een speler van ons oog in oog met de keeper maar helaas werden die kansen niet verzilverd. Daarna had het team (zo leek het tenminste in mijn ogen ) het kruit al grotendeels verschoten en werd de thuisclub meer en meer de  bovenliggende partij.

In de 17e minuut werd het 1-0 door de behendige spits die moeiteloos door onze verdediging heen slalomde en beheerst scoorde. Mede dank zij de uitblinkende keeper (Max ) bleef de schade beperkt tot aan de rust.

Nog niks aan de hand dus,maar in de pauze waren er maar liefst vier spelers die vroegen om een wissel....! "Ik heb pijn","Ik heb het koud","mijn tegenstander heeft zweetvoeten" en ga zo maar door.. Tja, wat moet je dan?  Zeker als het tegenzit moeten de jongens veel meer veerkracht tonen en ze kunnen ze een voorbeeld nemen aan Lynn die een meer dan uitstekende wedstrijd speelde.

Ook in de tweede helft zag je te weinig overtuiging en geloof in eigen kunnen en na de 2-0 was de wedstrijd gelopen.

Deze week dus werk aan de winkel op de training om het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen want het is echt wel een talentvol groepje.

Volgende week zaterdag nieuwe kansen: thuis tegen FCV Venlo....