Sparta’25 - Volharding (0-1) 0-4

Gepubliceerd op 24 april 2016

Roodwitten weer terug aan kop van de ranglijst na ruime zege in Beek en Donk

Bram Jacobs werkt de bal weg. Op de rug gezien Rob Branje(17), de man die vandaag vanaf eigen helft scoorde. (Foto: Toon Gerrits)BEEK EN DONK – Drie weken geleden moest Volharding na de 3-0 nederlaag bij Helvoirt de koppositie afstaan. Na vanmiddag voeren de roodwitten de ranglijst echter weer aan. Zelf won de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen ruim met 0-4 op bezoek bij laagvlieger Sparta’25 in Beek en Donk (een ploeg waar tegen men voor de winterstop nog 1-1 speelde, red.). De koploper tot vandaag Prinses Irene verloor in eigen huis met liefst 0-3 van de nummer drie in de stand Erp. Volgende week staat er in Erp –waar oud Volhardingcoach Andre Cornelissen de scepter zwaait-  weer een heuse topper op het programma: Erp-Volharding. Volharding kan dan aantreden op volle oorlogssterkte, terwijl Erp na de wedstrijd vandaag in Nistelrode een aantal schorsingen tegemoet kan zien. Volharding lijkt daardoor vooraf favoriet, maar Erp is op eigen bodem vrijwel niet te verslaan. Al met al een affiche om je als supporter van beide clubs op te verheugen.

Volharding trad in Beek en Donk aan zonder de geschorste Joep Beurskens en de geblesseerde Mark Blenckers (hij wordt klaar gestoomd voor het duel tegen Erp komende week, red.). Op een ondanks het slechte weer goed bespeelbare grasmat ging het in de eerste helft gelijk op. Sparta’25 kreeg via aanvoerder Jaccy van den Enden twee goede kansen, maar beide keren redde Volharding-doelman Job Vullings uitstekend. Volharding kwam niet verder dan wat kleine mogelijkheden, tot drie minuten voor rust. Een indraaiende corner van Kevin Reijnders werd bij de eerste paal steenhard binnen gekopt door Wouter Evers: 0-1. De treffer viel voor Volharding op een psychologisch uitstekend moment, voor de geplaagde thuisclub -dat de laatste drie duels op een rij verloor- bleek het achteraf het begin van het einde in deze wedstrijd.

Het geloof bij Sparta’25 verdween snel na rust helemaal toen centrale verdediger Rob Branje de score wel op een hele vreemde manier verdubbelde. Branje trapte de bal vanaf eigen helft richting Sparta-doel. De pas 19-jarige doelman Fabio Neijts stond te ver voor zijn doel en verkeek zich volkomen op de bal van Branje. Met een hoge stuit verdween het leder vervolgens  in het doel achter en over de verbouwereerde Neijts: 0-2. Even was er nog een oprisping bij de gastheren toen weer Jaccy van den Enden vanuit buitenspelpositie alleen op Vullings af mocht gaan. De keeper van Volharding bleef echter lang staan en Wouter Evers kon de bal nog voor de voeten van Van den Enden weg tikken voordat hij de captain van Sparta’25 kon afdrukken. In de 65e minuut voerde Volharding-aanvoerder Jip Verstegen de score verder op. Hij nam een afgeslagen bal vol op de pantoffel en die verdween fraai in het dak van het doel over de kansloze Neijts: 0-3. Volharding verzuimde daarna om echt aan het doelsaldo te werken. Vlak voor tijd maakten de Vierlingsbekenaren nog wel een doelpunt. Invaller Jasper Lenkens vond een andere invaller Kas van de Bosch en die schoot Volharding naar de hoogste uitoverwinning van het seizoen en de hernieuwde koppositie: 0-4.

Karakteristieken

scheidsrechter: Gijs Stevens (Budel)

42e min. 0-1  Wouter Evers

52e min. 0-2  Rob Branje