RKSV Minor - Volharding (2-1) 2-2

Gepubliceerd op 16 oktober 2016

NUTH – Volharding heeft zich vanmiddag goed hersteld van de ruime nederlaag van vorige week in eigen huis tegen De Valk (0-3, red.). Op bezoek bij nummer vier RKSV Minor uit Nuth werd er knap met 2-2 gelijk gespeeld. Na een half uur spelen stonden de roodwitten met 2-0 achter, maar de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen toonde daarna veerkracht. Met name toen verreweg de beste speler van de thuisclub Amin Elalji na een uur spelen met tweemaal geel werd weggestuurd namen de bezoekers uit Vierlingsbeek de wedstrijd definitief over en had er wellicht nog wel meer ingezeten dan een gelijkspel.

Onder een stralend zonnetje en een temperatuur van liefst twintig graden begon de thuisploeg agressief op het kunstgras in Nuth. Al na drie minuten moest Volharding-goalie Job Vullings handelend optreden. Een inzet van Minor-spits Jeroen Gerets werd vervelend van richting veranderd door Tom Kessels, maar Vullings kon nog net redden. Een minuut later was de keeper echter kansloos. De levensgevaarlijke, snelle en getructe rechterspits Amin Elalji passeerde linksback Patrick van Kempen alsof ie er niet stond en verschalkte Vullings vervolgens met een geplaatste bal in de linkerbenedenhoek: 1-0. Volharding leek daarna een moeilijke middag tegemoet te gaan, maar Minor koos er verrassend genoeg voor om in te gaan zakken en al snel tijd te gaan rekken. De thuisclub liet het balbezit aan Volharding, maar de gasten slaagden er niet in om iets te creëren. Alleen een vrije trap na twintig minuten leek kansrijk. Patrick van Kempen schoot echter veel te gehaast naast en leek iets te gretig zijn ‘fout’ bij de 1-0 te willen goedmaken. Toen Wouter Evers na een half uur een corner heel ongelukkig met zijn scheenbeen in eigen doel werkte, leek het duel voortijdig beslist: 2-0. Even later had Redzo Kovacevic het duel helemaal in het slot kunnen gooien, maar hij kopte vrij voor Vullings naast. Twee minuten voor rust scoorden de Vierlingsbekenaren geheel onverwachts de aansluitingstreffer. Marc van Rens veroverde de bal aan de zijlijn en speelde Tim Brouwer aan. Die zette vervolgens een solo in en mede door een goede loopactie van Joep Beurskens kon Brouwer alsmaar doorlopen en ook nog doeltreffend afronden: 2-1.

Direct na rust was dezelfde Brouwer dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schuiver werd gepakt door de Minor-keeper. In de 52e minuut had Elalji de 3-1 moeten maken, maar hij schoof de bal voorlangs het Volharding-doel. Dat was meteen de laatste actie waarin Elalji positief opviel. De beste man van het veld werd enigszins de dupe van een foute taxatie van scheidsrechter Ploegstra. Linker verdediger Jounes el Arbaoui torpedeerde Volharding-aanvoerder Jip Verstegen en mocht van geluk spreken dat hij niet werd weggestuurd door Ploegstra. Sterker nog, hij kreeg niet eens geel. In het opstootje wat daarna ontstond liet Elalji zich verbaal gaan en kreeg daarvoor zijn eerste gele kaart. Vijf minuten na zijn eerste, kreeg Elalji al zijn tweede gele kaart. Nu voor het wegtrappen van de bal. Ploegstra kende geen genade voor Elalji en meteen was de angel uit de Minor-ploeg. Volharding ging daarna met een man meer vol voor de remise en wellicht nog meer. Een kwartier voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. Een corner van Jip Verstegen werd door centrale verdediger Tom Kessels schitterend binnen gekopt. De Venraynaar in Vierlingsbeekse dienst torende daarbij hoog boven de toch niet al te kleine verdedigers van Minor uit: 2-2. Trainer Sjoerd van der Coelen wisselde daarna moedig om vol voor de winst te gaan. Linksback Patrick van Kempen werd vervangen door middenvelder Kas van den Bosch. Zijn eerste actie was het aanspelen van Verstegen, die met een mooie krul de vuisten vond van de Minor-goalie. De wissel bracht ook risico met zich mee. Tot tweemaal toe verscheen Minor middels een counter alleen voor Vullings. Beide keren wist de betrouwbare sluitpost invaller Niels Stouten van een treffer af te houden. Vijf minuten voor tijd had leidsman Ploegstra wederom een ongelukkig moment. Hij toonde Minor-middenvelder Redzo Kovacevic zijn tweede gele kaart, maar de arbiter vergat vervolgens om Kovacevic weg te sturen. In de absolute slotfase was Volharding nog tweemaal dicht bij de winnende goal. Jeroen Schepens hing te ver achterover, waardoor zijn schot ver over ging en Jip Verstegen zag zijn volley geblokt door de Minor-defensie. Daardoor bleef het bij 2-2 en daar konden beiden ploegen uiteindelijk vrede mee hebben.

Karakteristieken

scheidsrechter: Tjitte Ploegstra (Born)

4e min. 1-0  Amin Elalji

30e min. 2-0  Wouter Evers (e.d.)

43e min. 2-1  Tim Brouwer

76e min. 2-2  Tom Kessels

toeschouwers: 100

gele kaarten: Amin Elalji 2x geel (code 1, code 1) en Redzo Kovacevic 2x geel (code 1, code 1) (beiden RKSV Minor)