Pepijn van Geenen (Volharding):"De ontlading was zeer groot"

Gepubliceerd op 02 mei 2016

Volharding heeft een grote stap richting het kampioenschap gezet. De laatste tijd was het constant stuivertje wisselen aan de top van het klassement en lange tijd leek het er ook op dat de beslissing zou vallen in de laatste wedstrijd en dat er nog verschillende ploegen in aanmerking zouden kunnen komen.

Daar is na afgelopen zondag in mijn ogen en ik denk bij velen verandering in gekomen. Op papier zijn er nog steeds vijf kanshebbers namelijk Volharding, Prinses Irene, Erp, BVV en Heeswijk. Mocht BVV of Heeswijk de titel daadwerkelijk nog pakken dan mag men wel spreken van een wonder. Ook voor Erp zal het een hele opgave worden. Erp heeft alleen nog kans wanneer het zelf haar beide wedstrijden wint en wanneer zowel Prinses Irene als Volharding komende zondag verliezen of gelijkspelen. De kans dat dat gaat gebeuren lijkt klein daar Prinses Irene en Volharding het gaan opnemen tegen ploegen die het de laatste tijd zeker niet hebben en slecht presteren.

Prinses Irene moet namelijk op bezoek bij Sparta'25 dat uit de laatste vijf wedstrijden geen enkel punt wist te behalen terwijl koploper Volharding EVVC uit Vinkel op bezoek krijgt dat in de laatste vijf wedstrijden alleen nog van Sparta'25 wist te winnen.

Nee, in mijn ogen zijn er nog maar twee ploegen over voor de titelstrijd namelijk Volharding en Prinses Irene. Prinses Irene blijft het gewoon enorm goed doen en wist zich uitstekend te herstellen van de 0-3 en de enige nederlaag in 2016 tegen Erp door met 1-5 te winnen bij ODC terwijl Volharding, dat vorige week nog met 0-4 van Sparta'25 had gewonnen, opnieuw een overwinning wist te boeken in een uitduel. De achtste alweer van het seizoen. Een knappe prestatie. Deze keer was Erp het slachtoffer van de dadendrang van de ploeg uit Vierlingsbeek. Volharding kwam al vroeg op achterstand maar wist uiteindelijk een terechte 1-3 overwinning te boeken. Man of the match was absoluut de vertrekkende Pepijn van Geenen die tweemaal wist te scoren en aangever was bij de 1-3.

Van Geenen:"Het was GEWELDIG!!!. Ik vond het ook absoluut een terechte overwinning. We hebben veel kansen gecreëerd. O.k. een paar momenten zijn misschien wel beslissend geweest in de wedstrijd maar ook als je de jongens en trainer van Erp hoort een dik verdiende overwinning! Een overwinning waarbij je dan ook nog heel belangrijk kunt zijn d.m.v. twee doelpunten en een assist. De eerst was een strafschop maar de tweede was een hele mooie. Niet zo zeer het doelpunt maar wel wat er aan vooraf ging. We wisten een prachtige aanval op te zetten door het hart van de defensie van Erp. Na een combinatie met Jeroen Schepens en Mark Blenckers kwam ik vrij voor de keeper en kon ik de 1-2 scoren. Bij ons derde doelpunt wist ik een tegenstander op links uit te spelen waarna ik Tim Brouwer wist te bereiken die hem vervolgens binnenkopte. Je kunt je wel voorstellen dat de ontlading enorm was na afloop."

Een terecht natuurlijk! Door de overwinning kan het zelfs zo zijn dat Volharding komende zondag al kampioen kan worden. Volharding zal dan sowieso haar thuisduel tegen EVVC moeten winnen en Prinses Irene zal dan punten moeten laten liggen in Beek en Donk tegen Sparta'25. In dat geval mag Volharding zich de kampioen noemen van de 2e Klasse H. Van Geenen:"Het blijft afwachten. Ben in ieder geval wel onder de indruk van de overwinning van Prinses Irene op ODC. Winnen in Boxtel is namelijk niet makkelijk. Ja wat ons betreft. Op papier zou je kunnen zeggen dat de wedstrijd tegen EVVC geen problemen mag opleveren. Maar ik kan je zeggen dat we wel vol zullen moeten gaan, op halve kracht gaan wij dat niet winnen. In het uitduel (1-1) hebben we het ook heel lastig tegen EVVC gehad. Maar nogmaals met 100% overgave moeten we dit duel kunnen winnen."

Het blijft dus nog afwachten en de spanning zal enorm zijn. Mochten beide ploegen weten te winnen dan krijgen we op de laatste speeldag de finalewedstrijd. De wedstrijd van het jaar Prinses Irene-Volharding.

Bron: www.degroenwitten25.nl 2 mei 2016

• @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Eerste speeldag Maasland: @rkvvvolharding ontvangt @SSS18Overloon, @Vianen_Vooruit tegen @bsvolympia18. Meer op: https…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Het verhaal van @willemweijs. Van @rkvvvolharding via @PSV naar @AFCAjax. Zie: https://t.co/6fm8LIT6rI
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Opnieuw derby tussen @SSS18Overloon en @rkvvvolharding https://t.co/BQVTkNzJRM #DG #sportnieuws