ODC - Volharding (0-1) 0-3

Gepubliceerd op 27 september 2015

BOXTEL – Volharding blijft een ploeg van uitersten. Na het pak slaag van vorige week tegen Heeswijk (1-5, red.) werd er vandaag weer een prima overwinning geboekt op bezoek bij ODC in Boxtel: 0-3. De zege was extra knap gezien het feit dat het fysiek sterke ODC in de afgelopen drie seizoenen op het eigen sportpark Molenwijk slechts één enkele nederlaag leed. Opvallend gegeven na vier gespeelde duels van Volharding in dit seizoen: de teller staat na vanmiddag op twee uitzeges op gewoon gras en twee nederlagen op het eigen kunstgras in Vierlingsbeek. Paul Smulders (r) van ODC in fel duel met Maik Brands (l) van Volharding (foto: Jan Verhoeven. www.bd.nl) Paul Smulders (r) van ODC in fel duel met Maik Brands (l) van Volharding (foto: Jan Verhoeven. www.bd.nl)

Op het kleine, maar knusse hoofdveld in Boxtel begon Volharding prima. Met de vorige week geschorste Bram Jacobs weer in de gelederen combineerden de roodwitten de eerste tien minuten uitstekend met als logisch resultaat een snelle voorsprong. Eerst zag Tim Brouwer zijn schot nog klemvast gepakt worden door ODC-doelman Coen Hermans, maar met en aanval uit het boekje beloonde Volharding zich  al n de 8e minuut. Sam Litjens speelde aan de linkerkant zijn directe tegenstander uit, bereikte Tim Brouwer en die vond op zijn beurt Pepijn van Geenen die de bal met volle overtuiging tegen de touwen joeg: 0-1. Het betekende voor Van Geenen zijn vierde competitietreffer in even zo vele duels. Vandaag stond Van Geenen overigens geposteerd als nummer tien en niet zoals in de eerste drie wedstrijden als centrumspits en dat pakte dus al heel snel prima uit. Na een kwartier spelen kwam het fysiek sterke en opportunistisch spelende ODC uit het niets opeens in de wedstrijd. Vanaf de rechterkant slingerde Bas Verkaik de bal voor de goal, waarna Sjoerd van Lokven op de paal schoot en ook Rob Scholten met het hoofd in de rebound eveneens de paal raakte. Een minuut later kroop Volharding opnieuw door het oog van de naald. Wederom kwam Verkaik met een mooie voorzet op de proppen, maar weer Van Lokven miste voor een open doel. Na het goede begin was het voetbal van Vierlingsbeekse kant opeens een stuk minder. Vlak voor de rust moest Volharding-goalie tot tweemaal toe handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. In de extra tijd werd Tim Brouwer een penalty onthouden. De aanvaller werd duidelijk ten val gebracht door een Boxtelse verdediger, maar scheidsrechter Lambert van der Ven uit Heeswijk-Dinther -die heel viel toeliet in de eerste helft- wuifde de overtreding weg.

In de rust pleegde Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen een logische wissel. De pas 17-jarige middenvelder Joep Beurskens speelde zeker niet slecht, maar dreigde ten onder te gaan in het fysieke spel van de thuisploeg. Rob Branje kwam hem vervangen, waardoor Wouter Evers doorschoof naar het middenveld. Evers moest proberen om de nummer tien van de gastheren Rob Scholten –die continu over het hele veld zwierf- het voetballen onmogelijk te maken. Dat lukte de onder alle omstandigheden rustig blijvende Evers behoorlijk goed. Al na twee minuten leek diezelfde Evers op weg naar het doel van ODC, maar werd hij ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Even later had Volharding voor de derde keer deze middag niet over geluk te klagen. Een kopbal van Bas Verkaik belandde op de lat. In de 55e minuut schoot ODC-verdediger Bas van de Pasch de bal bijna in zijn eigen doel, maar tot diens opluchting verdween de bal maar net naast de voor hem goede kant van de paal. ODC kwam steeds meer opzetten, maar veel overleg zat er niet in het spel van trainer Frank van den Berg. Veel kansen leverde het ook niet op. In de 69e minuut redde Job Vullings met de benen op een inzet van linkerspits Bart Dammers. Volharding daarentegen kreeg steeds meer ruimte in de omschakeling, maar speelde dat aanvankelijk slecht uit. Tien minuten voor tijd schoot Roel Gerrits ongelukkig tegen een tegenstander aan, maar Rob Branje en Job Vullings slaagden er met vereende krachten in om ODC van scoren af te houden. Een minuut later sloeg Volharding aan de andere kant wel toe en was het duel beslist. Een prachtige indraaiende voorzet vanaf de rechterkant met de linkervoet door Dennis Teunissen werd door invaller Kevin Reijnders beheerst afgerond: 0-2. Ver in de blessuretijd bepaalde Dennis Teunissen zelf via een ODC-been de eindstand zelfs nog op 0-3.

Karakteristieken

scheidsrechter: Lambert van der Ven (Heeswijk-Dinther)

8e min. 0-1  Pepijn van Geenen

81e min. 0-2  Kevin Reijnders