Mierlo Hout - Volharding (0-2) 2-3

Gepubliceerd op 11 oktober 2015

HELMOND – Volharding is bezig aan een goede serie. Vanmiddag won de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen voor de derde keer op een rij. Op bezoek bij Mierlo Hout zegevierden de roodwitten in een duel met twee compleet verschillende gezichten ietwat gelukkig met 2-3. De Vierlingsbekenaren zijn nu zelfs medekoploper samen met BVV en Helvoirt, al gebied de eerlijkheid te zeggen dat men op basis van het doelsaldo ‘slechts’ op de derde plek staat. Volharding deed vanmiddag goede zaken in de stand vanwege de vele gelijke spelen in de tweede klasse H Door de winst op Mierlo Hout hebben de Vierlingsbekenaren dit seizoen in uitwedstrijden nog een honderd procent score. Eerder werden er al overtuigend drie punten gehaald bij Helmondia (2-4, red.) en bij ODC in Boxtel (0-3, red.).

Mierlo Hout-keeper Mark Boogers haalt de bal uit het doel, nadat Pepijn van Geenen Volharding op 1-3 heeft gezet (Foto: Paul Stiphout)Mierlo Hout-keeper Mark Boogers haalt de bal uit het doel, nadat Pepijn van Geenen Volharding op 1-3 heeft gezet (Foto: Paul Stiphout)

Overtuigend ging het vanmiddag in de eerste helft ook en dat ondanks het feit dat trainer Van der Coelen in de warming up nog aan zijn elftal moest sleutelen. Linksback Patrick van Kempen bleek onvoldoende fit om te kunnen starten, waardoor Rob Branje in de basiself begon als rechtsback en de oorspronkelijke rechtsachter Guus Cuijpers verhuisde naar de linksbackpositie. Omdat ook de buitenspelers Dennis Teunissen (gestopt vanwege studie, red.) en Sam Litjens vanwege werk ontbraken mochten Kevin Reijnders en Jasper Lenkens vanaf het begin aan de bak. Volharding pakte van quitte af aan het initiatief en had het duel volledig onder controle. Na tien minuten spelen moest Mierlo Hout-keeper Mark Boogers met de vuisten redding brengen op een vrije trap van Mark Blenckers. Even later kreeg de thuisploeg de enige kans van de eerste helft. Via de kluts verscheen Jan van de Laarschot alleen voor Volharding-doelman Job Vullings, maar de aanvaller schoot de bal voorlangs. In de 13e minuut trapte Mark Blenckers zijn tweede vrije schop wel raak: 0-1. Boogers leek zich -wellicht door de laagstaande zon- te verkijken op de inzet van Blenckers. Na een klein half uur spelen kon diezelfde Blenckers een vrije trap van Pepijn van Geenen net niet hard genoeg verlengen om tot scoren te komen. Op slag van rust zette opnieuw Blenckers Tim Brouwer vrij voor Boogers en Brouwer verschalkte de Helmondse goalie met een fraai boogbal: 0-2.

Wie dacht dat daarmee het duel voortijdig was beslist, kwam bedrogen uit. Het in de eerste helft mat en timide acterende Mierlo Hout was plots klaarwakker. Opeens legden de gastheren een felheid en power aan de dag waarop Volharding aanvankelijk geen antwoord had. Eerst schoot Mohamed Elmaach nog te gehaast naast, maar vijf minuten na de hervatting was de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug. Nick van de Berk kapte twee man uit en liet Job Vullings kansloos: 1-2. Volharding had het lastig en kwam een aantal keren goed weg. Een volley van Richard Rooijakkers werd door Vullings klemvast gepakt en wederom Nick van de Berk schoot via de lat over. De eerste de beste uitbraak na rust werd door de bezoekers koel benut. Een counter uit het boekje via Jasper Lenkens en Tim Brouwer werd uiteindelijk door clubtopscorer Pepijn van Geenen afgerond: 1-3. De thuisclub bleek allerminst aangeslagen, want binnen vijf minuten was de marge weer teruggebracht tot één. Invaller Roy Gijsberts –koud twee minuten in het veld- profiteerde van chaos in de Beekse defensie: 2-3. Met hard werken en het nodige kunst- en vliegwerk bleef Volharding vervolgens overeind.

Tien minuten voor tijd moest bij Volharding de vlak na rust ingevallen Jip Verstegen nog flink geblesseerd het veld verlaten. Door het wegvallen van Patrick van Kempen voor de wedstrijd en vanwege het feit dat de resterende twee voorhanden veldwisselspelers reeds ingebracht waren, moest reservekeeper Tim van Doorn als veldspeler de wei in. Van Doorn (21 jaar) beleefde z’n ‘finest moment’ uit zijn carrière. Het had wel wat weg van een sprookje. De zoon van elftalleider William van Doorn keept normaliter in het derde elftal en zou als veldspeler normaal gesproken het vijfde of zesde elftal niet ontstijgen. De jongeling kweet zich als aanvaller echter heel aardig van zijn taak en was zelfs nog dicht bij succes. Eerst verzorgde hij een assist op zijn naamgenoot Tim Brouwer, maar die wist het doel net niet te vinden. Van Doorn kon vervolgens net niet op doel koppen na een goede voorzet vanaf de linkerkant. Aan de stand veranderde daardoor niets meer en Volharding pakte daarmee ook in het derde uitduel van het seizoen de volle drie punten.

Karakteristieken

scheidsrechter: Tom Dragstra (Heerlen)

13e min. 0-1  Mark Blenckers

45e min. 0-2  Tim Brouwer