Medische verzorgingstaken en hersteltrainingen bij Volharding.

Gepubliceerd op 22 maart 2017

Geachte  leden/ouders/verzorgers,

Hierbij willen we u op de hoogte brengen van de ontwikkelingen binnen de medische verzorgingstaken en hersteltrainingen bij Volharding.

Alweer bijna 40 jaar geleden was het Herman Evers die begon als verzorger bij Volharding. Zelf geblesseerd geraakt en zo was zijn interesse gewekt voor de medische achtergrond van de sporter. Herman is in de loop der jaren geworden tot een van de bekendste verzorgers uit de regio. Velen zijn er door hem gekneed, ingepakt en begeleid om weer aan het sporten te komen. Ook zijn anderen door Herman tot verzorger opgeleid en hebben deels, door omstandigheden, de taken van hem overgenomen.
Herman is nog steeds betrokken, helaas wat meer op de achtergrond, Ger Jansen is nu alweer voor het 12e seizoen de vaste verzorger bij Volharding.
De laatste jaren is er ook een start gemaakt met hersteltrainingen, sinds dit seizoen wordt dit verzorgt door Manfred Jacobs, geen onbekende en ook al jaren betrokken bij de taken van de medische staf bij de club.
Omdat we ons steeds willen blijven ontwikkelen en goede zorg willen verlenen wordt er vaak advies van anderen ingewonnen of worden sporters doorverwezen.
Zo willen we hier vermelden dat we als Volharding de samenwerking zijn aangegaan met fysiotherapie van Dongen te Vierlingsbeek. Op deze manier willen beide partijen een bijdrage leveren aan het zo optimaal mogelijk functioneren van u of uw zoon of dochter binnen de voetbalvereniging Volharding. Niet alleen in de begeleiding bij blessures maar ook juist in het voorkomen daarvan.
De samenwerking bestaat uit structureel overleg tussen de medische staf van Volharding en medewerkers van Fysiotherapie van Dongen. Tijdens dit overleg wordt casuïstiek besproken, worden nieuwste inzichten gedeeld en beleid verder uiteengezet. Kortom kennis delen en kwaliteit verbeteren.
Verder is er afgesproken de revalidatie bij fysiotherapie van Dongen (*) af te stemmen op het beleid van de medische staf van Volharding. Dit door een directe communicatie tussen beide partijen. Op deze manier is een goede opbouw na een blessure gegarandeerd.
In het geval van een blessure of voor advies is de medische staf bij Volharding aanwezig op dinsdagen en donderdagen van 19 uur tot 20:30 uur of kunt u een afspraak maken via onderstaande telefoonnummers. Hieruit volgt een passend advies met zo nodig een doorverwijzing naar fysiotherapie van Dongen of een andere behandelaar/discipline (o.a. podotherapeut, sportarts etc.)
Wij gaan er van uit op deze manier kwalitatieve zorg te kunnen leveren zodat u of uw zoon of dochter niet onnodig langs de kant hoeft te staan.

* Fysiotherapie bij kinderen onder de 18 jaar wordt volledig vergoedt vanuit de basisverzekering zonder dat het ten koste gaat van het eigen risico

Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Namens Volharding
Manfred Jacobs en Ger Jansen

Namens Fysiotherapie van Dongen
Wouter van Dongen
06-43201502

Van links naar rechts:
Manfred Jacobs - hersteltrainer, Joey Weerts - fysiotherapeut, Wouter van Dongen - fysiotherapeut,
Ellen Branje - fysiotherapeut, Ger Janssen - sportmasseur.