Mark Blenckers (Volharding):"Wij gaan kampioen worden"

Gepubliceerd op 18 april 2016

We gaan de laatste vier wedstrijden van het seizoen 2015-2016 in. Een spectaculair seizoen, een seizoen met verrassingen. Prinses Irene is momenteel de koploper en Best Vooruit en Venhorst zouden zoals het er nu voorstaat afdalen. Maar blijft dit ook zo. Deze vraag en nog enkele vragen meer kregen verschillende spelers uit de 2e Klasse H voorgeschoteld

Hoe kijk je terug op het seizoen tot nu toe?

We hadden een lastige start, maar na drie wedstrijden hebben we een mooie reeks neergezet en is het vertrouwen in een goed seizoen gaan groeien met het winnen van de 1e periodetitel. We hebben voor de winterstop een mindere periode gehad maar zijn vervolgens goed uit de winterstop gekomen. Helaas hebben we tegen een paar ploegen die onderin staan punten verloren en hebben we toen de kans verspeeld om verder uit te lopen op de concurrenten. Gelukkig krijgen we nog twee directe concurrenten en kunnen we dan het verschil maken.

Welke ploeg heeft tot nu toe de meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Prinses Irene. Hoewel ik ze in de thuiswedstrijd tegen ons niet sterk vond hebben ze na de winterstop een mooie serie neergezet en doen ze mee om het kampioenschap.

Welke ploeg heeft je het meest verbaasd?

Real Lunet, een ploeg met goede spelers, maar toch staan ze al het gehele seizoen onderin.

Welke ploeg gaat kampioen worden en waarom?

Wij gaan kampioen worden. We hebben een sterke en brede groep waardoor we eventuele schorsingen of blessures kunnen opvangen. We zijn fit en hongerig naar prijzen. We weten waar we goed in zijn en het wordt weer eens tijd dat er wat te vieren valt in Vierlingsbeek.

Welke twee ploegen gaan in jou ogen degraderen en waarom?

Best vooruit en Venhorst. Bij Best Vooruit heb ik het idee dat ze er zelf niet meer in geloven. Dit straalde ze uit in de wedstrijd tegen ons. Venhorst zal er uiteindelijk tot de laatste minuut voor knokken als team en het is al knap dat ze al 21 punten gehaald hebben. Ze hebben in mijn ogen echter te weinig kwaliteit om in de 2e Klasse te blijven.

Welke twee ploegen zullen de nacompetitie in moeten om zich alsnog te handhaven?

ODC en Real Lunet. ODC zit in een hele slechte periode en krijgt ook nog eens vier hele zware tegenstanders. Real Lunet heeft goede spelers maar is geen team. Daarbij vind ik ze niet sterk in de organisatie en verwacht ik daardoor dat ze niet meer veel punten gaan halen.

Welke speler (van andere vereniging) heeft  de meeste indruk op je gemaakt of met andere woorden wie vind jij de beste speler van de 2e Klasse H buiten je eigen team?

Gregory Lammers van SC Helmondia.

Wie is de beste keeper van de 2e Klasse H?

Erik Poelstra van BVV

Wat was volgens jou het meest opvallende dit seizoen in de 2e Klasse H?

De periodetitel van EVVC

Bron: www.degroenwitten25.nl 18 April 2016