Knappe thuiswinst van Volharding

Gepubliceerd op 15 september 2016

Volharding-SC Susteren 2-1 (1-0).

Doelpunten: 35. Jip Verstegen 1-0; 60. Loek Bisschops 1-1; 87. Tim Brouwer (strafschop) 2-1.

Volharding: Vullings; Schepens, Gerrits, Kessels en Van Kempen; Verstegen, Evers en Blenckers; Tissen (77. Beurskens), Van Rens en Brouwer (87. Reijnders).

VIERLINGSBEEK | Volharding won zijn eerste thuisduel in de  eerste klasse D. Het lastig bespeelbare Sportclub Susteren werd op sportpark Soetendaal met 2-1 verslagen. Na de 2-2 in de ouverture tegen SSS’18 beleeft de promovendus een geslaagde rentree in de eerste klasse. “Met vier punten uit  twee duels maken we een goede start”, vindt trainer Sjoerd van der Coelen.

De Venrayse oefenmeester had zijn basisopstelling op een plek gewijzigd. Sam Litjens ontbrak vanwege zijn werk waardoor Rick Tissen, overgekomen van SVEB, zijn debuut maakte in de basis. In het openingskwartier ging het spel op en neer. In de 19e minuut kende centrumverdediger Tom Kessels opnieuw een ongelukkig moment. Net als een week eerder tegen Bas Joosten van SSS’18, beging de Venraynaar een lichte overtreding binnen de zestien. De arbiter bestrafte zijn duwtje tegen een Susterse aanvaller wel erg zwaar met een penalty. Ditmaal wel zonder gele kaart. Doelman Job Vullings was goed voorbereid op de penalty die topschutter Kevin Hofmans ging nemen. Vullings bleef lang staan en ranselde de bal uit de goede hoek. Daarna pakte Volharding het initiatief. Tien minuten voor rust sloegen de Vierlingsbekers toe. Na voorbereidend werk van Tim Brouwer schoot aanvoerder Jip Verstegen de openingstreffer binnen:1-0.

In het eerste kwartier van de tweede helft beleefde Volharing een lastige fase. Na ruim een uur viel gelijkmaker. Na een mooie aanval kopte Loek Bisschops bij de tweede paal de 1-1 binnen. Het venijn zat in de staart. Uit een vrije trap van Mark Blenckers strandde Jip Verstegen op de doelman. Uit de hoekschop die volgde kopte Tom Kessels de bal bij de tweede paal terug voor het doel. Een Susterse verdediger maakte hands waarna de arbiter de bal op de stip legde. De leidsman negeerde het vlagsignaal voor buitenspel en ook de protesten van de bezoekers waren zinloos. Tim Brouwer hield zijn hoofd koel en bezorgde zijn ploeg op de valreep de volle buit door de elfmetertrap binnen te schieten: 2-1.

Bron: Peel & Maas 15 september 2016

• @rkvvvolharding BVV-Volharding 79 min. 0-3 Marc van Rens (penalty)
  • @rkvvvolharding BVV-Volharding 55 min. 0-2 Nino Janssen
  • @rkvvvolharding BVV-Volharding 5 min. 0-1 Nino Janssen