'Kliksport Award straalt af op alle mensen om je heen'

Gepubliceerd op 24 juni 2016

Tim Brouwer (links) en coach Sjoerd van der Coelen wonnen een Kliksport Award. (foto: Peter Kuijpers)VIERLINGSBEEK | Bij de Kliksport Awards 2015-2016 viel Volharding twee keer in de prijzen. Coach Sjoerd van der Coelen won de John van Nielen Award (voor beste trainer). Aanvaller Tim Brouwer werd, mede dankzij vele publieksstemmen, uitgeroepen tot beste speler van de eerste en tweede klasse. "Als hoofdtrainer loop je vaak voorop, maar zo'n prijs straalt af op alle mensen om je heen", vertelt Van der Coelen.

De jongeling loodste Volharding na veertien jaar weer terug naar de eerste klasse. Die prestaties bleven niet onopgemerkt bij zowel het publiek als de vakjury. "Ik vind het erg mooi om zo'n waardering te krijgen", legt de oud-trainer van SVEB uit. Met zijn 36 jaar is hij één van de jongste winnaars van een John van Nielen Award. "Ten opzichte van andere trainers ben ik misschien relatief jong, maar ik ben al twintig jaar actief als trainer. Eigenlijk vanaf mijn zestiende al."

'Mooie uitdaging'

Over het kampioenschap van Volharding is de voorbije weken al voldoende gezegd en geschreven. Zodoende kijkt Van der Coelen vooruit naar 2 augustus, wanneer de selectiespelers zich op sportpark Soetendaal moeten melden voor de voorbereiding. "De competitie-indeling staat eigenlijk al voor negentig procent vast. De KNVB zal twijfelen tussen Geldrop en De Valk, maar we kunnen in ieder geval uitkijken naar prachtige derby's, tegen SSS'18, Venray en Wittenhorst. Verder treffen we nog een paar aansprekende tegenstanders met een flinke achterban. Wedstrijden dus die veel publiek trekken."

Met het vertrek van Bram Jacobs (Gemert) en Pepijn van Geenen (TOP) lijkt Volharding een jasje uitgedaan te hebben. "We hebben genoeg middenvelders om het vertrek van Pepijn in de breedte op te vangen. Bram zal een groter gemis zijn, maar de club slaagt er elk jaar weer in om prima vervangers te vinden. Ook sluiten na de zomer twee talentvolle A-junioren bij de selectie aan. De eerste klasse wordt een mooie uitdaging waar we met veel plezier naar uitkijken."

Nieuwsgierig

Dat vindt ook Tim Brouwer, die zijn Kliksport Award mede te danken had aan het feit dat hij veruit de meeste stemmen kreeg van alle genomineerden. "Zoveel vrienden heb ik helemaal niet", grapt Brouwer, die tot zijn 24ste bij Blerick speelde en na een verhuizing bij de hoofdmacht van Volharding kwam. "Dit is een mooie bekroning op een fantastisch seizoen", vertelt hij. "Vooraf had ik geen rekening gehouden met het kampioenschap, maar in de laatste wedstrijden (tegen directe concurrenten, red) hebben we het verschil weten te maken en zijn we de terechte kampioen geworden."

Brouwer vult aan: "Ik ben erg nieuwsgierig naar de eerste klasse en kijk uit naar de derby's tegen Venray en SSS'18." De aanvaller refereert aan zijn eerste wedstrijd voor 'Beek. "Dat was tegen SSS'18. Die pot wonnen we met 3-2. Voor 2.500 toeschouwers. Dat is als amateurvoetballer het allermooiste wat je mee kunt maken. En volgend jaar hebben we vier van zulke derby's."

De Kliksport Award voor beste trainer is benoemd naar de in 2014 overleden voetbalcoach John van Nielen (o.a. EVVC). Volharding-coach Sjoerd van der Coelen ontving behalve deze prijs ook een handgeschreven felicitatiebrief van diens weduwe Helma.

Bron: www.kliknieuws.nl 24-jun-2016

• @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Eerste speeldag Maasland: @rkvvvolharding ontvangt @SSS18Overloon, @Vianen_Vooruit tegen @bsvolympia18. Meer op: https…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Het verhaal van @willemweijs. Van @rkvvvolharding via @PSV naar @AFCAjax. Zie: https://t.co/6fm8LIT6rI
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: Opnieuw derby tussen @SSS18Overloon en @rkvvvolharding https://t.co/BQVTkNzJRM #DG #sportnieuws