Johan Vullings volgt Sjoerd van der Coelen op als hoofdtrainer bij Volharding

Gepubliceerd op 07 december 2017

Geboren Horstenaar keert na drie seizoenen terug bij oude liefde uit Vierlingsbeek.

VIERLINGSBEEK - Johan Vullings volgt Sjoerd van der Coelen komend seizoen op als hoofdtrainer van Volharding. Van der Coelen -die in januari pas 38 jaar wordt- is momenteel bezig aan zijn vierde en laatste seizoen bij de vereniging uit Vierlingsbeek. Vullings lijkt zijn natuurlijke opvolger. Tijdens Van der Coelen’s eerste contractjaar was Vullings namelijk nog diens assistent en beide hebben een gelijksoortige kijk op voetbal: waar mogelijk verzorgd en aantrekkelijk aanvalsspel op de mat leggen. Na drie jaar voor het eerst op eigen benen te hebben gestaan bij Hapse Boys keert Vullings komend seizoen dus terug bij zijn oude liefde.

De in Venray woonachtige maar in Horst geboren Vullings (generatiegenoot van Sjoerd van der Coelen en vorige maand 38 jaar geworden, red.) begon zijn trainerscarrière bij de reserves van Volharding in het seizoen 2012-2013. Hij slaagde er tijdens drie jaar trainerschap van Volharding 2 telkens in om goed mee te doen in de reserve hoofdklasse. Vullings wilde daarna graag voor het eerst ergens als hoofdtrainer aan de slag en dat lukte bij Hapse Boys. In zijn eerste jaar degradeerde hij uit de derde klasse, om daarna gelijk weer kampioen te worden in de vierde klasse. In het lopende seizoen staat hij met Hapse Boys voorlopig op een tiende plek.

Johan Vullings is een échte Volharding-man geworden. In 2006 kwam hij als voetballer (destijds afkomstig van SV Venray, red.) de Vierlingsbeekse hoofdmacht versterken en hij bleef als speler actief tot 2011. Vullings zal pas de vijfde man in de geschiedenis worden, die bij Vierlingsbeekse vereniging zowel als speler bij Volharding 1 acteerde en als hoofdtrainer diezelfde troepen zal gaan aansturen. Eerder gingen Wim Koelen, Ronald Gits, Hans Willems en Tonnie Theunissen hem voor.