In memoriam Toon Essing

Gepubliceerd op 03 juni 2017

Op dinsdag 30 mei bereikte ons het droeve bericht van het overlijden

Van Toon Essing. Volharding man in hart en nieren.
Vanaf zijn 15e jaar was Toon inmiddels 58 jaar lid.
Zelf jarenlang gevoetbald,eerst als junior, later bij de senioren.
Toon mocht graag vertellen over zijn grootste wapenfeit als voetballer. Toen hij als A junior tegen Juliana Mill zes keer scoorde in een wedstrijd. Een glanzende carriere leek in het verschiet, maar een armbreuk zette daar de rem op. Toon voetbalde nog even bij de senioren. Echter de meeste tijd besteedde hij toch aan het fluiten van de z.g.n. recreanten teams, vooral zijn vriendenteam Volharding 5. En dat zulks altijd vlekkeloos verliep durf ik hier toch niet te stellen. Toon kwam nog al eens naar ons toe na een wedstrijd van Volharding 5 met de opmerking” Ja  ik had eigenlijk rood moeten geven” Maar dat kon Toon niet over zijn hart verkrijgen. Echt straffen lag namelijk niet in Toon Essing zijn aard.

T.g.v zijn 25 jarig jubileum als scheidsrechter in 1998 benoemde het Volharding bestuur hem als lid van verdienste. Een onderscheiding waarop hij erg trots was. Na zijn aktief wedstrijden fluiten sloot Toon zich aan de bij werkgroep accommodatiebeheer, een groep ouderen welke er voor zorgt, dat Soetendaal er piekfijn bij ligt.
Toon was een trouw lid van deze groep. Echter hij kende zich minimaal 4 weken vakantie toe, om deel te nemen aan de fietsvierdaagsen in Venray en Deurne.

Als rechtgeaard Volharding supporter was Toon ook altijd op maandagmorgen aanwezig om de wedstrijd van zondag te analiseren. Waarbij hij soms verrassend raak uit de hoek kon komen. Op die maandagmorgen hoefden wij thuis de krant eigenlijk niet te lezen, want Toon vertelde ons de inhoud van de Limburger van haver tot gort. Toon was en bleef volharding man. Ook toe hij gezondheidsproblemen kreeg bleef Toon komen. Toon vroeg steeds vaker om licht werk. Want hij wilde toch iets blijven doen. Maar het ging niet meer, auto rijden mocht hij niet meer, en wij haalden hem op.

Je bent vrienden in goede en slechte tijden en Toon was voor ons een "echte vriend".

Moge hij rusten in vrede.