Helvoirt - Volharding (1-0) 3-0

Gepubliceerd op 03 april 2016

Roodwitten hebben collectieve off day en moeten koppositie afgeven aan Prinses Irene

Helvoirt-Keeper Remco Kivit heerst in de lucht, zoals heel Helvoirt vandaag heerste over Volharding (Foto: Toon Gerrits)HELVOIRT – Volharding blijft bijzonder wisselvallig presteren de laatste weken. Twee weken geleden was er een teleurstellend gelijkspel tegen hekkensluiter Venhorst en op paaszaterdag volgde een knappe en verdiende overwinning bij Heeswijk. Vandaag werden de roodwitten getroffen door een collectieve off-day. Op bezoek bij winterkampioen Helvoirt werd een kansloze nederlaag geleden: 3-0. Het koningskoppel van Helvoirt Menno van Hattum (2x) en Rico de Laat bezegelden het lot van Volharding. Beide spelers hadden na de winterstop wat problemen, maar vanmiddag waren ze weer scherp in de afwerking. Zowel Van Hattum als De Laat hebben inmiddels 14 treffers achter hun naam staan.

Het was voor Volharding de eerste verliespartij buitenshuis dit seizoen. Ook kwamen de Vierlingsbekenaren voor het eerst deze voetbaljaargang niet tot scoren, opmerkelijk voor de meest productieve ploeg in de tweede klasse H. Ook moet Volharding na het verlies tegen Helvoirt de koppositie afstaan aan de ploeg in vorm Prinses Irene. Volharding staat nu tweede met een punt achterstand op het team uit Nistelrode. Met heel veel goede wil kan men zeggen dat Volharding het vijf duels voor het einde nog altijd in eigen hand heeft. Als men alle vijf de komende wedstrijden weet te winnen eist men de titel op. Immers op de laatste speeldag staat Prinses Irene-Volharding op het programma. Maar voordat het zover is, zullen de Soetendaalbewoners heel wat beter voor de dag moeten komen dan vanmiddag in Helvoirt.

Op de eerste zonnige dag van het jaar begon Volharding allerminst goed aan de wedstrijd. Er hing een bepaalde loomheid over de ploeg, die er de rest van de middag niet meer uit zou gaan. Al na zeven minuten keken de bezoekers tegen een achterstand aan. Er ging van alles fout op het middenveld en achterin (waar Rob Branje ontbrak vanwege zijn werk, red.) en het was uiteindelijk Menno van Hattum die vrij voor Job Vullings de trekker overhaalde: 1-0. Helvoirt speelde daarna zeer compact en Volharding slaagde er maar niet in om een gaatje te vinden in de defensie van de gastheren. Een vrije trap van Kevin Reijnders in de 25e minuut was het enige wapenfeit van de Bekenaren. Het schot van Reijnders werd gekeerd door Helvoirt-keeper Remco Kivit. Volharding speelde het ook verre van slim vandaag. Op een moeilijk te bespelen grasmat bleven de roodwitten proberen voetballend tot een oplossing te komen. De nodig dosis opportunisme had waarschijnlijk meer succes opgeleverd op het hobbelige veld. De thuisclub ging veel beter met de omstandigheden om. Veel spelers van Helvoirt lagen ook regelmatig op het veld met ‘pijntjes’ en ontregelden daarmee het spel van Volharding continu. De Volharding-spelers ergerden zich daar opzichtig aan, maar daarmee hadden ze alleen zichzelf. Tien minuten voor rust werd het er niet beter op voor Volharding toen gelegenheidsspits Mark Blenckers met een op het oog behoorlijke hamstringblessure naar de kant moest. Daarnaast kreeg aanvoerder Jip Verstegen zijn vijfde gele kaart en ook die zal volgende week in ieder geval ontbreken.

In de tweede helft veranderde er weinig in het spelbeeld. Een onmachtig Volharding kreeg direct na rust wederom een vrije trap. Pepijn van Geenen trapte de bal maar rakelings over. In de 65e minuut ging rechtsback Roel Gerrits in de fout, waardoor Rico de Laat vrije doorgang kreeg. Hij bediende zijn maatje in de aanval Van Hattum en die wist wel raad met dit buitenkansje: 2-0. Voor beide doelen gebeurde er vervolgens hoegenaamd niets. Twaalf minuten voor tijd kreeg Volharding zowaar een kans op een tegentreffer toen Kevin Reijnders de bal doorkopte op Joep Beurskens. Beurskens kwam echter verkeerd uit met zijn stappen en legde daarna slecht terug, weg kans. Vijf minuten voor tijd strooide Rico de Laat nog meer zout in de Vierlingsbeekse wonden door de eindstand op 3-0 te bepalen. Bij Helvoirt kreeg rechtsback Floris de Laat in blessuretijd nog zijn tweede gele kaart. Het betekende voor De Laat al zijn derde veldverwijzing van het seizoen.

Karakteristieken

scheidsrechter: Christan van Daal (Heeswijk-Dinther)

10e min. 1-0 Menno van Hattum

65e min. 2-0 Menno van Hattum 85e min.

3-0 Rico de Laat

toeschouwers: 225

gele kaarten: Floris de Laat (Helvoirt) 2x; Jip Verstegen en Patrick van Kempen (beiden Volharding) rode kaart: 90. Floris de Laat (Helvoirt) 2x geel

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Wouter Evers, Bram Jacobs, Patrick van Kempen; Jip Verstegen (72. Jeroen Schepens), Joep Beurskens, Pepijn van Geenen; Tim Brouwer, Mark Blenckers (35. Sam Litjens), Kevin Reijnders