De Valk – Volharding (1-0) 2-1

Gepubliceerd op 19 maart 2017

Nadat Volharding vorige week ondanks prima spel verloor van koploper Meerssen (1-2) was het vandaag zaak om de punten mee te nemen uit Valkenswaard. In de strijd tegen degradatie en om plekken in de nacompetitie moest er dan gewonnen worden van De Valk.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat het vanmiddag niet eenvoudig zou worden. Volharding leek niet wakker en er ging veel mis, men wist elkaar niet goed te vinden, wat resulteerde in veel balverlies. De Valk toonde zich iets slagvaardiger en kwam binnen 10 minuten al twee maal in de buurt van keeper Job Vullings die een kopbal van de Valk wist te pakken en een schot van afstand gelukkig over zag gaan.

In de 19e minuut was het Sherry Kindo Kamara die een bal uit een korte corner op een prachtige manier vanaf rechts in de linkerkruising wist een werken, waardoor Volharding wist dat het nog lastiger zou gaan worden vandaag.  Een aantal minuten later werd een doelpunt van Jorg van Galen afgekeurd vanwege een buitenspelsituatie.

Het duurde tot de 33e minuut voordat Volharding offensief wat liet zien, het was Tim Brouwer die een schot op doel helaas niet tot resultaat zag leiden. Kort daarop was het Marc van Rens die een kopbal in de handen van keeper Dennis Verhoeven plaatste.

Het veldspel van Volharding werd langzaamaan wat beter, men wist elkaar wat beter te vinden, en dat leidde vlak voor rust nog tot een kans voor Joep Beurskens, een schot op doel dat helaas ook door Verhoeven gepakt werd.

Na de rust pakte Volharding de stijgende lijn van het einde van de eerste helft op en in de 50e minuut was het Marc van Rens die een bal vanaf links bij Jasper Lenkens wist te krijgen, die niet aarzelde en de gelijkmaker op het scorebord zette.

Kort daarna kreeg Tim Brouwer de kans om de 1-2 te scoren via een geweldig schot op doel, dat helaas op de lat eindigde.

Beide ploegen maakten er daarna een uitputtingsslag van, waarbij de wedstrijd meer spannend werd dan dat er goed voetbal te zien was voor de toeschouwers. Met vooral opportunistisch voetbal probeerden beide partijen de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar nadat Tim Brouwer in de 82e minuut uit een voorzet van Rick Tissen (ingevallen voor Jasper Lenkens) de bal net naast het doel van De Valk plaatste en dus een enorme kans op de 1-2 werd wederom een doelpunt vann De Valk afgekeurd, weer wegens buitenspel.

Zoals vaker dit seizoen ging het tegen het einde van wedstrijd dan toch nog mis voor Volharding: nadat bij een omschakeling de bal knullig verloren werd waren de verdedigers van het team van Sjoerd van der Coelen te laat waardoor Aart Verberne in de 92e minuut de bal bij de tweede paal binnen kon tikken en Volharding dus weer met lege handen achterbleef.

Volgende week staat voor Volharding de derby tegen Venray op het programma.