Broers De Klijn terug in de Regio

Gepubliceerd op 15 maart 2018

VIERLINGSBEEK Volharding heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de broers Jordy en Melvin de Klijn. De 23-jarige tweeling uit Sint-Hubert verruilt komend seizoen hun huidige club Germania voor de tweede-klasser uit Vierlingsbeek.

John Achten van Volharding is blij met de komst van het duo. "Jordy en Melvin zijn aanwinsten voor de selectie", zegt Achten, lid van de technische commissie. "Ze spelen op posities die bij ons momenteel dun zijn bezet. Melvin is een echte spits en Jordy kan op meerdere plekken uit de voeten, achterin en op het middenveld. Bovendien passen ze met hun karakter bij de spelersgroep en onze club.

De broers zijn bezig aan hun tweede jaar bij de Groesbeekse voetbalclub Germania. Ze kwamen vorig seizoen over van vierdeklasser Juliana Mill. In hun debuutjaar degradeerden ze met de ploeg van voormalig JVC Cuijk-trainer Piet de Kruif uit de eerste klasse. Dit jaar moet Germania alle zeilen bijzetten om zich te handhaven in de tweede klasse I (district Oost). De club uit het heuveldorp maakte eerder bekend vanaf volgend seizoen geen spelers meer te betalen.

"VoIharding biedt vastigheid", zegt Jordy de Klijn. "Een selectie die langer dan één jaar bijeen blijft, zodat het team kan groeien. Bij Germania ontbreekt daar de structuur voor. Vorig jaar wilden ze jonge spelers, nu alleen Groesbeekse jongens. Die koerswijziging moesten we ook nog eens uit de krant vernemen. Bij Volharding zit er overal een idee achter. Kijk naar de aanvalIende speelstijl. Het warme gevoel dat we van Juliana kenden en bij Germania misten, hopen we bij Volharding weer te vinden."

De broers zijn de eerste aanwinsten voor Volharding. De club verwacht de komende tijd meer duidelijkheid over de selectie.

Bron: De Gelderlander - 14 maart 2018