Bekkerveld - Volharding (1-1) 2-2

Gepubliceerd op 27 november 2016

HEERLEN – Na een drietal nederlagen in de competitie, haalde Volharding vanmiddag eindelijk weer eens een punt. Op bezoek in Heerlen bij nummer drie Bekkerveld werd volkomen verdiend met 2-2 gelijk gespeeld. De manier waarop de roodwitten acteerden, geeft de Vierlingsbeekse burger moed. Op de eerste twintig minuten na, was Volharding namelijk gewoon de bovenliggende partij tegen één van de topploegen in de eerste klasse D. Voor het mooie resultaat werd Volharding in de stand helaas niet beloond. Door de overwinning van SSS’18 bij Deurne, zakt de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen namelijk op doelsaldo naar de laatste plaats.

Eindelijk viel het dubbeltje vandaag eens de goede kant op voor Volharding en dat terwijl de Soetendaalbewoners de afgelopen week weer drie spelers kwijt raakten door blessures. Bij de al gekwetste linksback Patrick van Kempen voegde zich afgelopen zondag Sam Litjens met een knieblessure al in de ziekenboeg. Twee dagen later ging het tijdens een oefenduel tegen Jong JVC Cuijk ook helemaal mis voor twee andere spelers. Rick Tissen komt voor de winterstop niet meer in actie vanwege een enkelblessure en eerste doelman Job Vullings zal nog veel langer ontbreken vanwege een gebroken kaak. De ongelukkige keeper zal op zijn vroegst op 29 januari weer van de partij zijn tegen SSS’18.

Het hoog geklasseerde Bekkerveld -getraind door oud-assistent bondcoach Dick ‘Cookie’ Voorn- begon goed aan de wedstrijd en was voetballend de eerste twintig minuten ook het betere team. Al na vier minuten krulde Thommie Vluggen de bal namens de thuisploeg maar net over en naast. Even later dook Tim Brouwer aan de andere kant op voor het Bekkerveld-doel, maar hij werd net genoeg uit balans gebracht om trefzeker te kunnen zijn. Halverwege de eerste helft volleerde Demsey Dowson prachtig raak voor de gastheren: 1-0. Nadat Bekkerveld nog een tweetal aardige mogelijkheden kreeg, kantelde de wedstrijd compleet. Volharding nam het middenveld stevig in handen en kreeg kansen. In de 38e minuut leverde dat de gelijkmaker op. Een indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant van Mark Blenckers werd door clubtopscorer Tim Brouwer fraai in de verre hoek gekopt: 1-1. Blenckers zelf was op slag van rust zelfs nog dicht bij een voorsprong, maar zijn schot werd nog net tot hoekschop verwerkt.

Brutaal zette Volharding ook in het tweede bedrijf alles op de aanval, maar de roodwitten werden niet beloond voor hun goede en moedige spel. Mark Blenckers werd vrij voor de keeper gezet door Jasper Lenkens, maar hij schoot rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Centrale verdediger Tom Kessels had een corner van Daan Albers voor het inkoppen, maar hij mikte jammerlijk naast. En wederom Mark Blenckers werd in scoringspositie gebracht door Wouter Evers, maar ook ditmaal vond Blenckers het doel niet. Tussendoor raakte de maker van de 1-0 Dowson aan de andere kant de deklat. Tegen het einde van de wedstrijd leek het voor Volharding -net zoals al vaker dit seizoen- weer de verkeerde kant op te gaan. In de 83e minuut dacht Thommie Vluggen de thuisclub alsnog de overwinning te bezorgen met een rake kopbal: 2-1. Maar Volharding rechtte de rug en dat leidde nu wel tot succes. Na een prachtige aanval haalde invaller Kas van den Bosch de achterlijn. Zijn trekbal kwam precies voor de voeten van Mark Blenckers en die schoot de meer dan verdiende gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. De druiven waren blijkbaar zuur bij Bekkerveld-speler Erwin Hermans, want die vond het nodig om nota bene ter hoogte van het middenveld rechtsback Jeroen Schepens hard onderuit te schoppen. De prima fluitende scheidsrechter Max Kok uit Maastricht kon niets anders doen dan Hermans weg sturen. De tijd was daarna voor Volharding nog te kort om de numerieke meerderheid te benutten, waardoor het duel uiteindelijk eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Karakteristieken

scheidsrechter: Max Kok (Maastricht)

21e min. 1-0  Demsey Dowson

38e min. 1-1  Tim Brouwer