Bavos - Volharding (0-0) 0-2 (BEKER)

Gepubliceerd op 20 november 2016

BAKEL – Volharding bereikte vanmiddag in een zeer winderig Bakel de vierde bekerronde door met 0-2 te winnen bij vierdeklasser Bavos. Zo makkelijk als het een maand geleden in de vorige bekerronde ging in Schijndel tegen derdeklasser Avanti’31 (1-8, red.), zo moeizaam ging het vandaag tegen een ploeg uit een klasse lager. Positief voor de Bekenaren was -behalve het doorgaan naar de volgende ronde- dat men voor het eerst dit seizoen de nul wist te houden.

De moeilijke omstandigheden mochten niet als excuus aangevoerd worden. Immers ook Bavos had last van de stormachtige waaiende wind en de in grote getale rondvliegende herfstbladeren. Het tempo dat Volharding hanteerde was simpelweg veel te laag om de thuisclub echt te verontrusten. Het was nota bene Bavos dat de eerste kans kreeg. Binnen de minuut moest Volharding-doelman Job Vullings handelend optreden na een inzet van Tim Biemans. De ploeg uit Bakel speelde fel en tactisch gedisciplineerd en het had er alle schijn van dat Volharding daar niet op rekende. De eerste twintig minuten ging het behoorlijk gelijk op. Daarna pakte Volharding het initiatief, maar  dat resulteerde slechts in een aantal halve kansen. Na een klein half uur spelen was Mark Blenckers nog het dichtst bij een doelpunt. Hij zag zijn schot echter uiteen spatten op de deklat. Voor de rest was het vandaag –zeker voor rust- allemaal net niet bij de roodwitten.

In de tweede helft maakte aanvoerder Jip Verstegen na een afwezigheid van ruim een maand zijn rentree. Hij verving Joep Beurskens en deed dat prima. In de 54e minuut had Rick Tissen de openingstreffer op de schoen, maar zijn schot werd gekeerd door de uitstekende Bavos-goalie Tom van Neerven. Even later schoot diezelfde Tissen niet al te ver naast. Dat bleek zijn laatste actie, want gelijk daarna werd hij gewisseld voor Sam Litjens. Na een klein uur spelen had Mark Blenckers een afgemeten voorzet van Tim Brouwer binnen moeten koppen, maar de spelmaker mikte jammerlijk naast. Even later redde Van Neerven maar weer eens na een mooie één-twee-combinatie tussen Jip Verstegen en Tim Brouwer. Aan de andere kant was Job Vullings op zijn hoede bij een verdekt schot van Tim Biemans. Een kwartier voor tijd viel dan eindelijk de 0-1. Met hangen en wurgen tikte Tim Brouwer de bal in derde instantie langs Van Neerven. Symptomatisch voor de moeizame wedstrijd was de botsing in de 80e  minuut  rond de middenlijn tussen Sam Litjens en Roel Gerrits, waardoor Bavos opeens met drie man op het Volharding-doel kon afgaan. Gelukkig voor de Vierlingsbekenaren miste Tim van Lierop namens de gastheren voor open doel en bleef de 1-1 uit. Sam Litjens moest zich na de clash met zijn ploegmaat laten vervangen met een op het oog vervelende knieblessure. Vier minuten na de enorme misser van Bavos, besliste Volharding het duel. Een vrije trap van Mark Blenckers werd door Tom van Neerven onvoldoende verwerkt, waarna Marc van Rens de rebound binnen kon werken en de eindstand bepaalde op 0-2.

Op zondag 18 december ontvangt Volharding in de volgende bekerronde hoofdklasser DESO/Van der Horst uit Oss. DESO won vandaag met 5-0 van een andere vierdeklasser Resia’42 uit Wellerlooi. In de voorbereiding op het huidige seizoen speelden Volharding en DESO ook al eens tegen elkaar. Op sportpark Soetendaal bood Volharding toen alleraardigst partij, maar won DESO uiteindelijk ruim met 0-4.

Karakteristieken

Scheidsrechter: Jordi de Goeij (Best)

74e min. 0-1  Tim Brouwer

84e min. 0-2  Marc van Rens