Avanti’31 - Volharding (1-2) 1-8 BEKER

Gepubliceerd op 23 oktober 2016

SCHIJNDEL – Volharding heeft met speels gemak de derde bekerronde bereikt. Op bezoek bij derdeklasser Avanti’31 uit Schijndel werd maar liefst met 1-8 gezegevierd. En dat tegen de ploeg die afgelopen seizoen nog de halve finale van de districtsbeker haalde en daardoor twee maanden geleden zelfs mocht aantreden voor de landelijke Amstelcup.

Voor het eerste sinds het seizoen 2006-2007 traden beide ploegen weer tegen elkaar aan in een officiële wedstrijd. In die voetbaljaargang speelde men in de tweede klasse tegen elkaar en was men aan elkaar gewaagd. Volharding won in eigen huis met 1-0 en in Schijndel deelden beide teams de punten: 2-2.

Vanmiddag was het krachtsverschil in de beker enorm, hoewel Volharding dat in de eerste helft nog niet in de score wist uit te drukken. Door een vrije trap van Mark Blenckers en een fraaie lob van Tim Brouwer namen de Vierlingsbekenaren halverwege het eerste bedrijf een 0-2 voorsprong. Adesh Chedi deed na een half uur iets terug voor de thuisclub: 1-2. Voor rust slaagde Volharding er nog niet in verder uit te lopen en deed Avanti’31 nog aardig mee in die overigens bijzonder gezapige eerste helft.

In het tweede bedrijf speelde Volharding de ploeg uit Schijndel helemaal aan gort. De pijp leek leeg bij de gastheren en vooral achterin was het chaos troef bij Avanti. De Volharding-spelers hadden vrij spel. Eerst schampte middenvelder Kas van den Bosch (al na 27 minuten de vervanger van de geblesseerd geraakt Joep Beurskens, red.) een indraaiende voorzet van Marc van Rens met zijn hoofd tegen de paal, maar daarna was het hek van de dam. In de 62e minuut zorgde Sam Litjens met zijn allereerste treffer ooit in Volharding 1 voor de 1-3. Vier minuten later maakte Tim Brouwer 1-4 na een afgemeten voorzet van Kas van den Bosch. Een kwartier voor tijd was het wederom Sam Litjens die de 1-5 op het bord schoot. Vanaf de aftrap verspeelde Avanti de bal en kon Tim Brouwer het half dozijn volmaken: 1-6. In de 81e minuut deed ook de derde Volharding-aanvaller Marc van Rens een duit in het zakje door de 1-7 binnen te schuiven. Het slotakkoord was voor de uitstekend ingevallen Kas van den Bosch. Hij bepaalde de eindstand op aangeven van Marc van Rens op 1-8.

Karakteristieken

scheidsrechter: Gijs Stevens (Budel)

24e min. 0-1  Mark Blenckers

28e min. 0-2  Tim Brouwer